[Video] Divji prašič sredi smučišča napadel deskarja

Foto: YouTube

Javnost pretresa posnetek napada divjega prašiča na nič hudega slutečega deskarja na enem izmed japonskih smučišč. Deskar se je napadalne živali obranil kar z desko.

Smučišča so speljana skozi naravno okolje divjih živali, zato se nemalokrat zgodi bližnje srečanje. Večkrat smo že poročali o medvedih, ki tečejo za smučarji, in jelenih, ki prečkajo smučišča. Tokrat je smučarje na Japonskem presenetil divji prašič.

Žival je deskarja napadla nepričakovano, od zadaj, ko se je ta pripeljal v “ciljno ravnino”, nato pa ga je podrla na tla. K sreči se je deskar uspel obraniti z desko in tako odvrniti prašiča od nadaljnjega napadanja ter preprečiti morebitne poškodbe. Nato pa se je prašič zagnal še v drugega deskarja, ki se je ravno tako ubranil z desko. Udarec je ščetinarja končno spodbudil k umiku s smučišča.

Merjasci so namreč s svojimi ostrimi čekani strah in trepet lovcev in lovskih psov, saj lahko žrtev usmrtijo. Nevarne so tudi svinje z mladiči. Kaj je konkretnega prašiča privedlo v napad na smučarja, ni znano.

Andrej Žitnik