[Video] Dnevno izjoče 50 kristalnih solz, svojo izkušnjo opisuje kot peklensko!

Datum:

Neverjeten medicinski fenomen je primer ženske, ki joka prave “kristalne solze”. Sliši se zanimivo, vendar je življenje Satenik Kazaryan postala resnična drama, saj solze z nazobčanimi robovi iz očesa ne stečejo prav gladko.

22-letna Satenik Kazaryan iz vasice Spandaryan v Armeniji vsak dan izjoče do 50 solz z ostrimi robovi – in pravi, da je njeno stanje eno samo mučenje, njeno življenje pa je postalo “peklensko”. “Bila sem pri zobozdravniku in zdelo se mi je, da mi je prah prišel v oči,” je dejala. “Boli me. Šla sem tudi k oftalmologu, da mi je iz oči odvzel nekaj kristalov. Vsi zdravniki so v šoku, na takšno bolezen še niso naleteli in ne vedo, kako bi jo zdravili. Prav tako še niso preučili kristalov. Zdaj se je moj vsakdan spremenil v pekel,” je še dodala.

Sprva se je zdelo, da so zdravila pomagala, zdaj pa kristalne solze prihajajo pogosteje, kot je tudi razvidno iz videoposnetka. Njena sorodnica Svetlana Avagyan je dejala: “Ko smo odstranili prvi kristal, smo mislili, da ji je v oči padlo steklo med delom na naši kmetiji, toda bolečina ni prenehala in iz njenih oči je prišlo še več kristalov, nato smo jo odpeljali k zdravniku. Sprva nam niso verjeli … še nihče ni videl tega.”

 

Strokovnjaki so kristale poslali na analizo, vendar zaenkrat še ni diagnoze. Ena od idej je bila, da bi jo poslali v tujino za diagnozo oziroma na zdravljenje, vendar poročajo, da je družina Satenik revna in delajo kot kmečki ljudje. Satenikina tašča, Zemfira Mikaelyan, je dejala, da so zdravniki sprva mislili, da si vse skupaj izmišljuje, zdaj pa se zavedajo, da so kristalne solze resnične.

Foto: Twitter

Armenska namestnica ministra za zdravje Oganes Arutyunyan je dejala, da primer preučujejo. “Načrtujemo še en sestanek s Satenik, cilj je zbrati več informacij, nato pa bomo poskušali ugotoviti, kaj se dogaja s pacientko,” je dejala.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Ruska oftalmologinja Tatjana Shilova je za TV kanal povedala, da je stanje zelo nenavadno, a ne edinstveno. “Takšna patologija se redko zgodi, zato imajo zdravniki težave pri ugotavljanju vzrokov,” je dejala. V določenih situacijah – genetske ali vnetne bolezni očesa pa tudi telesa kot celote – lahko pride do sprememb v sestavi (solz). V solzi so beljakovine, maščobe, mikroelementi, ima določeno ionsko sestavo. Če se koncentracija soli poveča, lahko to povzroči pospešitev kristalizacije. Beljakovine v solzah lahko tudi povečajo njihovo gostoto,” je povedala. Opozorila je, da so kristalne solze lahko znak tudi drugih težav. Kristali se ne pojavljajo le v očesni sluznici – lahko se tvorijo v jetrih, ledvicah in se naselijo v obliki soli v organih. “To je nevarno in zahteva še dokončno preiskavo,” je še dodala.

Eva Poljanc

Sorodno

Zadnji prispevki

Zala in Boris Tomašič prihajata v Kozje

Voditelja oddaj Kdo vam laže in Signal, Boris ter...

Tihotapca prevažala kar 36 ilegalcev

Novomeški in brežiški policisti so prijeli tihotapca ljudi s...

Ameriška veleposlanica obiskala Brežice

V sredo, 21. 2. 2024, je Občino Brežice in...

Tudi kokoši imajo lahko svojo vilo

Podjetje Run Tiger je pod blagovno znamko Run Chicken...