[VIDEO] Dogodek, ki je šokiral svet: Bikoborec ob koncu boja najprej obrisal krvave solze z bikovega obraza, nato pa ga hladnokrvno pokončal!

Foto: Mail Online

V Španiji je prišlo do nevsakdanjega dogodka, ki je naletel na številne odzive javnosti. Eden izmed tekmovalcev na bikoborbi v Sevilli, matador Morante de la Puebla, je namreč ob koncu boja močno ranjenemu biku najprej očistil kri z njegovega obraza ter ga takoj zatem pokončal. Videoposnetek šokantnega dogodka je v trenutku obkrožil svet.

Na nedavnem bikoborskem festivalu v Real Maestranzi v Sevilli je prišlo do šokantnega dogodka. Eden izmed matadorjev, Morante de la Puebla, je ob koncu boja hudo ranjenemu biku najprej z robcem očistil kri z njegovega obraza ter ga takoj zatem pokončal. Videoposnetek nevsakdanjega postopanja, ob katerem le redko kdo ostane ravnodušen, je v hipu obkrožil svet ter poskrbel za številne odzive javnosti.

V povezavi z omenjenim dogodkom se je oglasilo tudi špansko Društvo za zaščito živali, ki se že desetletja bori za ukinitev bikoborb v Španiji. Silvia Barquero, predsednica španske stranke, ki se bori za pravice živali, je o dogodku povedala: “Samo neusmiljen in perverzen um lahko žival muči vse dokler ji kri ne teče z nog, nato pa ji še obriše krvave solzeNeverjetno je, ta človek nima niti kančka empatije.”

Na dogodek se je na svojem Twitter profilu ostro odzval tudi znan igralec in komik Ricky Gervais, ki je matadorja označil za psihopata.

M. D.