[VIDEO] Ganljivi trenutek, ko umirajoči šimpanz prepozna svojega starega prijatelja

Foto: youtube

Še eden izmed dokazov, kako inteligentna in čustvena bitja so šimpanzi ter kako odličen spomin imajo. K umirajočemu šimpanzu je prišel stari prijatelj, ki je nekoč zanj skrbel. Šimpanz, ki takrat ni hotel niti jesti, pa je bil presrečen, ko ga je zagledal.

Šimpanzovka Mama je svojih 59 let preživela v Royal Burgersu, živalskem vrtu na Nizozemskem. Toda aprila 2016 je bila nenehno bolna, med umiranjem pa je zavračala tudi hrano in vodo.

Čustven trenutek je šimpanzovko navdal z močmi
Gre za čarobni trenutek, ko umirajoča Mama prepozna svojega starega prijatelja, profesorja Jan van Hooffa, ki se je prišel posloviti. Mama je bila zvita v žogico in je zavračala hrano vse do prihoda profesorja van Hooffa, ki ga je poznala že od leta 1972. Ko je šimpanzovka, ki se je hitro bližala h koncu svojega življenja, prepoznala svojega starega prijatelja, se je odzvala z veliko radostjo.

Šimpanzovka Mama se je nasmejala in vidno uživala ob pogledu nanj ter iztegnila roko in glavo k profesorju van Hooffu v pozdrav. Njuna vez je bila dovolj močna, da je Mamo navdala z novimi močmi. Vendar pa je šimpanzovka umrla le teden dni po obisku njenega starega prijatelja.

D. Š.