fbpx

[Video] Hvala, Luka Dončić: Kakšna reklama za Slovenijo! Na tekmi lige NBA sredi Toronta med polčasom odmevala slovenska polka, nastopili so plesalci v slovenskih narodnih nošah!

Foto: Twitter

Splošno znano je, da šport povezuje ljudi. Za razliko od politike so namreč športni dogodki tisti, ki najboljše promovirajo Slovenijo. Dober primer predstavlja nedavna tekma med Dallas Mavericksi in domačimi Raptorsi sinoči v ligi NBA v Torontu, tekom katere je bilo mogoče med polčasom poslušati slovensko polko in gledati plesalce, ki v slovenskih narodnih nošah plešejo nanjo. V okviru organiziranega dogodka t.i. Noči slovenske dediščine v Torontu, ki so ga organizirali kanadski Slovenci, se je slovenskim navijačem pridružil zlati deček slovenske košarke Luka Dončić, ki je z velikim veseljem pozdravil svoje rojake v dvorani.

Doživeto plesanje kulturno-plesne skupine Mladi glas na polko je nedvomno navdušilo kanadske Slovence v dvorani, saj so lahko tako obudili spomine na življenje v domovini. Navdušenja pa ni manjkalo niti med ostalimi navijači Mavericksov iz Dallasa, pa tudi navijačev Toronta, aktualnih prvakov lige NBA. Luka Dončić sicer zaradi poškodbe gležnja pri Dallasu sinoči ni stopil na igrišče, vendar je, kot mu je v navadi, stopil do ljudi, se slikal z njimi in z njimi spregovoril nekaj besed.

https://twitter.com/Sportinfosi/status/1208865733326856195?

Videli so ga tudi med ogrevanjem
Kupci prvih 150 kart so imeli priložnost, da si ogledajo ogrevanje pred tekmo. Kljub poškodbi so si lahko ogledali ogrevanje Dončića, za katerega zaenkrat ni znano, kdaj bo znova stopil na parket. Dejstvo je, da take promocije, kot jo ima Slovenija letos v NBA, še nikoli nismo imeli, za kar pa se lahko zahvalimo našemu zlatemu dečku, ki z igro in preprostostjo navdušuje množice.

https://twitter.com/Sportinfosi/status/1208964979237543936?

Glede na to, da je ob evforiji okrog Dončića, ki so ga Američani vzeli za svojega, splošno znano, da prihaja iz Slovenije, tako kot tudi prva ameriška dama Melania Trump, je jasno, da bi morala tudi slovenska država to izkoristiti in Slovenijo čim bolj promovirati navzven. Namreč, če sami ne bomo ohranjali svoje kulture in države predstavljali navzven, tega ne bo naredil nihče drug namesto nas.

Hana Murn