[VIDEO] Inovativen mlad Slovenec izumil mini denarnico, v katero gre celo premoženje

Foto: youtube

Mlad in uspešen podjetnik Žiga Bauer je s svojo ekipo izumil inovativno denarnico, imenovano Ziggie wallet, ki je velika kot dlan, a lahko vanjo spravite celo premoženje.

Z inovativno denarnico, za katero si želijo, da bo tudi prava uspešnica, je začel zbirati sredstva na mednarodni platformi Indiegogo. V denarnico lahko spravite pravo malo premoženje, od bančnih kartic do bankovcev, seveda pa tudi osebne dokumente, kot so zdravstvena kartica, osebna izkaznica in vozniško dovoljenje. Poleg tega se jo lahko priročno zapne okrog pasu, kar pomeni, da bodo tatovi lahko o njej in njeni vsebini le sanjali, oropati pa vas ne bodo mogli.

Foto: YouTube

To pa ni njegov edini izum. Pred tem mu je že uspelo z izdelkom, o katerem smo že pisali, in sicer je izumil kolesarsko torbico Ziggie bag, ki je nemudoma postala pravi hit. Ekipa mladih podjetnikov je namreč oblikovala posebne kolesarske torbice, ki pripomorejo k čistejšemu okolju. ”Idejo za izdelavo torbice sem dobil, ko sem delal v servisu koles, kjer so ljudje zelo pogosto prihajali menjat zračnice. Vsak dan smo stran vrgli ogromno količino starih in neuporabnih zračnic. Domislil sem se, da bi lahko zračnice za kaj uporabili, in tako je nastala ideja,” je pojasnil vodja projekta Žiga Bauer.

V torbico je vgrajen akumulatorček, tako imenovani ”power bank”, s katerim si lahko uporabniki vsaj za silo napolnijo svoj telefon. Na sprednji del so vgradili LED-diodo, ki je odlična kot sprednja luč na kolesu. Ploščica z dvema trakcema na voznikovi strani omogoča, da si lahko uporabnik namesti telefon, kar omogoča uporabo navigacije in poskrbi, da je vaš telefon na varnem tudi med vožnjo.

Novi izum, imenovan Ziggie wallet, pa si lahko ogledate tukaj:

Žiga Bauer je mladi inovator, šteje šele 27 let, prihaja iz Domžal. Na svoji poslovni poti in pri idejah upošteva predvsem vodila, da mora verjeti vase. Predvsem pa, da ob morebitnih začetniških težavah ne sme kar takoj odnehati. Očitno se mu to obrestuje, saj je luč sveta zagledal že njegov drugi inovativen izdelek.

Marjanca Scheicher