[Video] Je to panda? Ali pes? “Kitajski mojster” zagotavlja, da ne boste opazili razlike

Foto: posnetek zaslona

Na Kitajskem znova šokirali javnost, saj so odprli podjetje, kjer kužke prebarvajo v pande, ki veljajo za njihov  “nacionalni zaklad”. Za to tudi zaračunajo in sicer “le 1500 juanov”, kar je okoli 190 evrov. 

Svoja vrata je podjetje, ki se imenuje “Pet Cafe Panda Dogs”, odprlo prejšnji teden v mestu Chengdu. Glas o njih se je hitro razširil po tem, ko je lastnik Lu Yunning svojih šest kužkov pasme chow-chowa pobarval tako, da so videti kot pande.

“Veliko je pasjih kavarn, mačjih kavarn, rakunskih kavarn,” je dejal Lu, ki je svoje kužke obarval, da izgledajo kot pande. “Mislim, da vse te kavarne niso kreativne. Mi pa smo želeli nekaj novega”, je dejal 21-letni lastnik, ki je v svojo kavarno z nenavadnimi kužki privabil kar enkrat več gostov kot prej. Pravi še, da je stranke bolj zanimalo slikanje s kužki, kot pa da bi naročili svoje pse za barvanje.

Mučenje in zloraba živali?
Mnogi so skeptični, ali je to le dobra marketinška poteza ali celo mučenje živali. Lu sicer pravi, da barvilo ne škodi psom, da pobarva le zgornji del njihove dlake. Oglasila se je tudi PETA, ki se bori za pravice živali, “barvanje s kemičnimi barvili je za psa stresno in lahko povzroči alergijske reakcije na njihovi koži, smrčku in očeh”, so dejali. PETA tudi poziva vse turiste, naj se ne odzivajo na pozive tega podjetja, ker le izkorišča živali za denar.

Lana Božič

 • xtc

  Mislim ,da je edina težava zaradi barv,alergijske in druge zdravstvene dermatološko sporne zadeve-ono o stresu in postalo so jajca.

 • Unikatna

  Je neokusno in ni normalno. Ljudje ne vedo več s katero neumnostjo bi več zaslužili. Pustite živali takšne kot so!

  • Anton

   A se briješ in barvaš? Ali si še unikatna?

   • Unikatna

    Tonček, ponavadi ne reagiram na neumne komentarje oz. na takšna vprašanja, ampak naj ti bo. Sem bila in sem še vedno Unikatna!

 • Rožle

  Dokler se ne znajde na njihovem jedilniku .. je še za prenest ..