fbpx

[Video] Kako se med seboj stepeta dve tolpi lačnih opic

V tajskem mestu Lopburi je prišlo do spopada med dvema tolpama opic (Foto: Zajem zaslona Youtube)

Tajci so na svojih ulicah navajeni videti opice, ki za turiste predstavljajo pravo atrakcijo. Turisti med obiskovanjem tajskega mesta Lopburi vedno hranijo opice, a so te zaradi epidemije in slabega obiska turistov ostale brez tega privilegija. Zaradi primanjkovanja hrane pa so domačini tega mesta doživeli pravi gladiatorski spektakel: dvoboju dveh opičjih gangsterskih tolp na enem prometnejših križišč.

Zanimivi prizori prihajajo iz tajskega mesta Lopburi, kjer je 25. julija prišlo do pravega gangsterskega boja med opicami. Gre za osupljiv boj med dvema tolpama divjih opic, medtem ko jih vozniki na cesti šokirano opazujejo.

Obiskovalci tamkajšnjih krajev običajno priskrbijo dovolj hrane opicam, a je tretji val epidemije koronavirusa povzročil, da opice nihče več ne hrani. V znak protesta so se opice najprej postavile pred razvalinami starodavnega budističnega templja, ena skupina opic pa se je bila prisiljena umakniti na bližnjo cesto. Posnetek prikazuje, kako sta se dve tolpi opic stepli na zelo prometnem križišču.

Motoristi in vozniki so iz vozil prestrašeno opazovali štiriminutno dogajanje “spora med dvema tolpama opic”. Čeprav so boji med opicami nekaj pogostega v tem kraju, je očividec dejal, da še nikoli ni videl toliko opic, ki bi se med seboj borile. Prizor je primerjal z gangsterskim bojem iz filmov.

Zaradi epidemije ni turistov, ki bi nahranili opice
Tamkajšnji prebivalci so prepričani, da jim opice prinašajo srečo, zato vsako leto priredijo festival v njihovo čast in jim obnovijo zaloge hrane. Vse od začetka epidemije pa se opice kljub temu soočajo z lakoto, medtem ko turistov, ki bi jih lahko nahranili, ni.

Sara Rančigaj