fbpx

[Video] Komunistični raj: Tu živijo samo bogataši, vendar ne smejo oditi

Foto: youtube/printscreen

Živijo kot milijonarji, a dokler so tam, imajo strogo prepoved pogovarjati se s komer koli zunaj tega naselja brez dovoljenja.

Naselje Huaxi na Kitajskem velja za nadvse skrivnostno – je najbogatejše mesto na Kitajskem in za večino njenih državljanov predstavlja nekakšen komunistični raj. Najbolj znano je namreč po nadvse visokem življenjskem standardu prebivalcev pa tudi po tem, da je strogo ločen od preostale Kitajske. V zgolj 55 letih se je prelevilo iz podeželskega naselja v pravi mali luksuz, piše hrvaški spletni portal Express.

Vendar pa o tem, na podlagi česa so tako hitro obogateli in kako porabijo denar, ni lahko dobiti informacij, saj prebivalcem Huaxija ni dovoljeno komunicirati z mediji, še med seboj se namreč komajda kaj pogovarjajo. Omenjen spletni portal tudi piše, da jim je prepovedano zapustiti naselje, saj če odidejo, izgubijo vse, kar so imeli.

V naselju se sicer nahaja svetovni park, v katerem najdemo vse znamenite stavbe, kot so Kip svobode, sydneyjska opera, Kitajski zid … Čeprav svetovni mediji poročajo, kako sanjsko naj bi živeli prebivalci tega naselja, pa ni vse tako idealno. Namreč, delati morajo 7 dni na teden, največ v industrijski panogi. Vprašljivo je tudi, koliko prebivalcev živi v teh vilah. Prijavljenih naj bi bilo zgolj 2.000 prebivalcev, a je tudi mnogo priseljencev, ki ne uživajo v luksuznih avtomobilih, vilah in v kupih denarja. In teh naj bi bilo na tisoče – na vsega skupaj kvadratnem kilometru.

Prebivalci pa tudi ne smejo zapustiti naselja, saj če odidejo, s tem izgubijo tudi vse svoje bogastvo. S seboj jim je prepovedano vzeti tudi denar, zato je vprašanje, koliko je njihovega osebnega bogastva, koliko pa pripada mestu …

Več pa v tem posnetku:

J. G.