fbpx

[Video] Kučan ni vedel, da je Šarec odstopil, ker se je v Slovenijo vrnil … od doma?!

Milan Kučan (foto: STA)

Po odstopu Marjana Šarca smo bili priča naravnost bizarnemu incidentu, ko je fotograf Reporterja ujel Milana Kučana popolnoma nepripravljenega in ga prosil za izjavo. Zmedeni Kučan se je izgovoril, da ne ve zakaj gre, saj naj bi se pravkar vrnil v Slovenijo in sicer od doma, kot je odgovoril. Veliko pozornosti je vzbudilo tudi kolo, ki ga je potiskal ob sebi, sicer preveliko za njegovo višino, tako da uporabniki družbenih omrežij ugibajo ali ga je morda ukradel, ali pa ga uporablja kot oporo pri hoji. Kučan je sicer s svojo zmedenostjo že večkrat navdušil javnost, med drugim se je pred leti usedel kar na sovoznikov sedež, kar je dojel šele, ko je ugotovil, da nima kam vtakniti ključa!

Malo po odstopu predsednika vlade Marjana Šarca se je zadnji šef Zveze komunistov Slovenije in šefa globoke države Milana Kučana sprehajal ob Cankarjevem domu, ki pa ga je ujel povsem nepripravljenega. “Jaz bi pa prosil za eno izjavo,” je Kučana ogovoril fotograf. Kučana je spremljala njegova dolgoletna svetovalka in zaupnica Špela Furlan, ki v njegovem imenu v uredništva pošilja zahteve za popravke in tudi tokrat je skušala Kučana obvarovati pred mediji: “Jaz ne dovolim!” No, Kučan je vseeno odgovoril z izgovorom: “Nič izjave ne bom dal, ker ne vem za kaj gre.” Fotograf mu je pojasnil: “Glede predsednika vlade, ki je odstopil.”

Kučan ni vedel za kaj gre, ker se je ravno vrnil v Slovenijo … od doma?!
Kučan je nato ponudil bizaren odgovor: “Nisem bil doma, zdaj sem prišel v Slovenijo, moram šele ugotoviti, kaj je…” Fotograf je nato vprašal: “Kje ste pa bili, če ni skrivnost.” Odgovor zmedenega in nepripravljenega Kučana je bil popolnoma jasen: “Doma!” Razočarana Furlanova je Kučana ob tem razočarano opominjala: “Pazi, pazi, pazi…”

Pred tem je bil Kučan opažen v bližini prostorov Foruma 21
Kot še poroča Reporter, je bil Kučan pred tem še opažen na Nazorjevi ulici, kjer ima prostore krovna organizacija slovenske globoke države Forum 21, kar le še dodatno okrepi naše dvome o tem, da resnično ni vedel, kaj se dogaja. Mimo Cankarjevega doma je najverjetneje šel k svojemu parkirnemu mestu, ki mu je bilo na račun davkoplačevalcev brezplačno dodeljeno pred predsedniško palačo. Tam se pojavlja vsak dan z izgovorom, da koplje po arhivih.

Globoka država (Foto: Facebook)

Je ukradel kolo, ali pa si je z njim pomagal pri hoji?
Ob vsem tem je vzbudilo pozornost tudi kolo, ki ga je Kučan potiskal ob sebi, ko je hodil. Kučanova velikost je znana, kolo, ki ga je imel ob sebi, pa je evidentno namenjeno višjim osebam, saj mu krmilo sega kar do komolcev. To je na družbenih omrežjih sprožilo ugibanja, da je Kučan to kolo pravzaprav ukradel, nekateri pa so izrazili mnenje, da ga uporablja kot oporo pri hoji, bodisi zaradi starosti, bodisi zaradi morebitne alkoholiziranosti.

Kučan s svojo zmedenostjo že večkrat navdušil javnost
Kučan je s svojo zmedenostjo že večkrat vzbudil pozornost, leta 2013, ko ga je takratni novinar Planet TV Gašper Petovar spraševal vprašanja, je Kučan skušal na hitro pobegniti s svojim vozilom Volkswagen Golf, a pri tem se je usedel kar na sovoznikov sedež. Da se je zmoti, je dojel šele, ko je opazil, da nima kam vtakniti ključa. Kučan sicer v zadnjih letih vozi manjši avtomobil Renault Twingo.

Rok Krajnc