fbpx

[Video] LGBTQ prevzela še resničnostne šove: Ameriška verzija Sanjske ženske se je prvič v zgodovini končala z istospolno zaroko

Foto: Printscreen

V zadnji sezoni priljubljenega resničnostnega šova, v katerem samske ženske in moški iščejo svojega partnerja, je prišlo do preobrata. Prvič v zgodovini se je namreč zgodilo, da je v oddaji na samem koncu prišlo do zaroke med dvema ženskama. S predvajanjem prizora zaroke med Demi Burnett in Kristian Haggerty sredi plaže v Mehiki so se ustvarjalci oddaje nedvomno priljubili skupnosti LGBTQ.  

“Veliko je bilo stvari, ki so prišle med naju, večinoma jaz in moji notranji boji,” je Burnettova dejala Haggertyjevi. “Kot si dejala, sem sem prišla, da bi se našla. Ampak zdaj sem se našla v tebi.” Nato je pokleknila na kolena in zaprosila izvoljenko svojega srca.

Zaroko v zaključni oddaji resničnostnega šova so v LGBTQ-skupnosti označili kot prelomno. “Na desetine milijonov ljudi po svetu gleda priljubljeno oddajo iskanja sanjskega partnerja,” je povedal Anthony Ramos iz ameriške nevladne medijske organizacije za spremljanje medijev GLAAD, ki so jo ustanovili posamezniki iz skupnosti LGBT.

Istospolna zaroka ni bila v prvotnem načrtu
Sicer istospolna zaroka v oddaji ni bila predvidena, saj je Burnettova izbirala med moškimi kandidati. V nekem trenutku pa je priznala, da si pravzaprav želi zvezo s Haggertyjevo, s katero je bila skupaj, preden se je prijavila v resničnosti šov. Producenti oddaje so se odločili, da bodo uslišali željo tako imenovane sanjske ženske in v oddajo pripeljali srčno izbranko, poroča ameriški Breitbart.

Po zaroki je Burnettova za revijo People povedala, da je prišla do spoznanja, da je povsem v redu biti to, kar si. “Želim biti odkrita in odprta glede tega. Ljubezen je ljubezen.” Povedala je še, da si pred snemanjem oddaje sploh ni mislila, da bo Haggertyjevo tako močno pogrešala. Nad zaroko je bila vidno navdušena tudi njena izvoljenka, ki je povedala, da se veseli načrtovanja poroke.

Hana Murn