fbpx

[Video] Medved se je na romunskem smučišču zapodil za smučarjem!

Foto: Zajem zaslona Youtube

V Romuniji se je zgodil presenetljiv dogodek, ko je medved obiskal tamkajšnje smučišče in je po progi lovil nič hudega slutečega smučarja. Smučar je pred medvedom bežal, nakar se ga je otresel tako, da mu je vrgel nahrbtnik. Po prihodu policije je medved zbežal, medtem pa poročajo, da ni bil nihče ranjen.

Prejšnji konec tedna se je veliko število smučarjev odpravilo na priljubljeno smučišče Predeal v Romuniji. Jutro je nakazovalo čudovit in sproščen konec tedna, a so smučarji doživeli pravo grozljivko.

Tamkajšnje smučišče je namreč obiskal tudi medved, ki se je zapodil za enim izmed smučarjev. Ljudje, ki so v tistem trenutku sedeli na žičnici, so medveda poskušali zamotiti, da bi pustil ubogega smučarja pri miru. “Hitreje, hitreje in ne glej za seboj,” so vpili smučarju.

Nesrečni mladenič je želel čimbolj pospešiti, nakar je medvedu vrgel svoj nahrbtnik, da bi ga zamotil. Medved se je zapodil za nahrbtnikom, iščoč hrano, smučar pa mu je ušel. Policija, ki je po dogodku prispela na kraj, je skušala medveda ujeti, a ga je hrup preveč prestrašil in je ušel. Policija je tamkajšnje prebivalce opozorila na nevarnost medveda na območju. Kot so še poročali, ni bil ranjen nihče.

Sara Rančigaj