fbpx

[Video] Morska raziskovalka za las ni postala kosilo morskega psa

Foto: Printscreen

Kamere so na Havajih ujele srhljiv trenutek, ko se je Ocean Ramsey, morska raziskovalka, za las izognila ugrizu tigrastega morskega psa, ki je drugi najnevarnejši morski pes na svetu.

Morska raziskovalka se je v sredo nameravala potopiti v mračne globine, polne morskih psov, potem pa je opazila morskega psa, ki se je zaletel v plastične odpadke. Ko se je v nekem trenutku hitro potegnila nazaj na čoln, je morski pes skočil iz vode in jo skušal ugrizniti v plavutke.

Večina bi bila nad dogajanjem tako pretresena, da za potapljanje ne bi želela več sploh slišati. Ocean Ramsey pa ni bila nič kaj prestrašena. Dogodku se je namreč nasmejala, na hitro identificirala morskega psa in nadaljevala s potapljanjem, da bi v vodi našla drugi dve veliki samici morskega psa.

Ramsey, izvršna direktorica potapljaškega konservatorija in izobraževalne skupine OneOcean, je dejala, da je samica morskega psa Nikki, s katero je delala leta, verjetno ni nameravala ugrizniti. “Nisem mogla videti zelo daleč in mislim, da tudi oni ne, zato se mi zdi, da se je Nikki bolj odzvala na moj začetni hrup, ki je nastal ob vstopu in senco,” je pojasnila.

Sara Kovač