fbpx

[Video] Morski pes skočil iz vode in napadel jadralca!

Morski pes je skočil iz vode in jadralcu na morju odgriznil del noge (Foto: Zajem zaslona Pixabay)

Morski pes zelo redko napada ljudi v Rdečem morju, tokrat pa se je zgodila prava tragedija. Medtem ko je nič hudega sluteč moški kajtal na morju, je vanj iz vode skočil morski pes. Ta je moškemu odgriznil del stopala, mu poškodoval nekaj kosti, kit in mišic. Poškodovanca so odpeljali v bolnišnico, njegovo stanje pa je stabilno.

Morski psi se skrivajo tudi v Rdečem morju, nedavno pa se je zgodil pravi incident. Na spletu je zaokrožil posnetek, kako je 37-letni moški jadral nad vodo, medtem pa ga je opazil morski pes in ga napadel. Morski pes je za svojim ulovom skočil iz vode in jadralca iz Jordanije ugriznil v nogo.

Moški je zaradi napada morskega psa izgubil del stopala, zlomil pa mu je tudi več kosti. Poleg polomljenih kosti ima poškodovane tudi kite in mišice. Ponesrečenca so reševalci odpeljali v vojaško bolnišnico Prince Hashem, kjer so ga tudi operirali. Kot še poroča Večernji list, je stanje poškodovanca stabilno.

Mohammad Qatawneh iz Mednarodnega potapljaškega centra Aqaba je za lokalne medije dejal, da so napadi morskega psa v zalivu Aqaba redki, a ta je bil šokanten. “Že dvajset let se potapljam in prvič slišim za napad morskega psa,” je pojasnil. Morski psi so v Rdečem morju v zadnjem letu sicer napadli več ljudi, a so ti bolj pogosti v bližini južne egiptovske obale.

Sara Rančigaj