fbpx

[Video] Moški v Sibiriji z golimi rokami zadavil volka

Napad volka v Sibiriji, ujet s kamerami (Foto: Zajem zaslona)

Kmet iz Rusije se je z golimi rokami boril z volkom, ki je ubil dva njegova psa in napadel konja – in ga zadavil. Posnetki nadzornih posnetkov so ujeli trenutek, ko je moškega z baklo napadla in ugriznila divja zver na vzhodu Rusije. Moški in volk sta se “ravsala” v snegu, preden je kmetu žival uspelo pribiti na tla in jo zadaviti.

Na družbenih omrežjih se je pojavil video, v katerem se sicer ne vidi veliko, a dovolj, da je razvidno, da je moški z golimi rokami zadavil volka, ki ga je napadel in ugriznil, pred tem pa ubil dva njegova psa in napadel njegovega konja. Po poročanju ruskih medijev kmet ni uporabil nobenega orožja. “Ni imel časa, da bi vzel puško, zato se je z živaljo boril z golimi rokami,” piše v enem od lokalnih medijev.

Kmet se je bal, da bi volk napadel njegovo živino, potem ko je ubil pse in napadel konja. Poškodovanec, ki je poziral z zadavljenim volkom, je bil po napadu testiran na steklino. Množično cepljenje živali je bilo pred časom izvedeno v vasi Novotroitskoje, jugozahodno od Birobidžana, glavnega mesta ruske judovske avtonomne regije. Domačini pravijo, da so napadi volkov na pse čuvaje in domače živali vse pogostejši.

Aleš Ernecl