fbpx

[Video] Na karnevalu v Toskani na ogled postavili ogromen kip Trumpa v podobi “božanskega imperatorja” iz univerzuma Warhammer 40.000

Skultura ameriškega predsednika "God Emperor Trump" (vir: twitter)

Ko internetni “memi” postanejo resničnost. Na karnevalu v Italiji je osrednje mesto v paradi imel kip ameriškega predsednika Donalda Trumpa v podobi “božanskega imperatorja” iz znanstvenofantastične namizne igre in serije knjig Warhammer 40.000.

V Toskani je v nedeljo potekal Carnevale di Viareggio, občinstvo pa je najbolj presenetila ogromna animatronična skulptura, poimenovana “God Emperor Trump”, ki jo je zgradil Fabrizio Galli.

Velika skulptura prikazuje ameriškega predsednika v oklepu božanskega imperatorja iz serije knjig in namiznih iger Warhammer 40.000. Tako imenovani “God Emperor Trump” je bil že vse od leta 2016 znan spletni meme, ki so ga z veseljem propagirali Trumpovi podporniki.

Galli je povedal, da je na svojo skulpturo ponosen, čeprav je bil njegov namen prikazati Trumpa v negativni luči. Slednje mu namreč ni uspelo, saj je posnetek parade, v kateri nastopa ogromna Trumpova skulptura, ki jo spremljajo pripadniki Adeptus Astartes in pripadnice Adepta Sororitas, na spletu zbudil veliko odobravanja.

Glede na Gallijev tvit so na Infowars zapisali, da se skulptura nanaša tudi na vesoljsko vojaško silo, ki jo želi ustvariti Trump.

Ivan Šokić