fbpx

[Video] Na plano prišli videoposnetki, ki prikazujejo neznane leteče predmete?

Foto: Printscreen

Ameriška mornarica po poročanju nekaterih tujih medijev potrdila, da so videoposnetki, ki naj bi po prepičanju nakterih prikazovali srečanja med letali ameriške mornarice in neznanimi letečimi predmeti, resnični. Ob tem pa vztrajajo, da naj bi prikazovali doslej “nepojasnjene letalske pojave” in niso bili nikoli odobreni za javno objavo.

Trije širše razširjeni posnetki, na katerih so prikazani vojaški zrakoplovi, ki naj bi bili v interakciji z NLP-ji, skrivnostni predmeti, ki izvajajo manevre, ki jih ni mogoče izvesti z obstoječo letalsko tehnologijo, nikoli ne bi smeli priti v javnost, je prepričan tiskovni namestnik vodje pomorskih operacij za informacijsko vojskovanje Joseph Gradisher. Zaenkrat je znano, da so posnetki pristni, njihove vsebine pa pri tem ni mogoče razložiti.

Šlo naj bi za neidentificirane zračne pojave
“Ameriška mornarica označuje objekte, ki so vidni na posnetku, kot neidentificirane zračne pojave,” poudarja Gradisher in ob tem poudarja, da se ne ve za kakšne objekte gre in glede izvora dodaja, da pravzaprav ni dokazov, da imajo nezemeljski izvor. Posnetek z naslovom “FLIR1” prikazuje temen objekt v obliki tablete, ki nekaj sekund lebdi, preden se izjemno hitro pomakne v bok. Drugi posnetek z naslovom “GoFast” prikazuje, kako senzor opazovalnega letala locira hitro premikajočo se tarčo, medtem pa se piloti v ozadju navdušeno sprašujejo na kaj točno so naleteli.

Podolgovat predmet, ki se enakomerno premika, preden se ustavi in vrti, medtem ko piloti, ki ga opazujejo, vzkliknejo presenečeno, prikazuje tretji posnetek z naslovom “Gimbal”. Posnetke je po poročanju Russia Today objavil nekdanji vojaški obveščevalec Luis Elizondo, ki vztraja, da je leta 2017 usmerjal raziskovalno enoto v zvezi z neznanimi letečimi predmeti z namenom, da bi se dokopali do podatkov glede letalskih groženj.

Hana Murn