fbpx

[VIDEO] “Ne dovolite, da vas zavedejo z lepimi besedami!”

Foto: YouTube

Na družabnih omrežjih sta pričela krožiti videoposnetka, ki prikazujeta, kako par naroča pico in izbira varuško. Na primeru izbire pice pa tudi varuške lahko vidite, kako vsakdo izmed nas dnevno sprejema odločitve, ki pomembno vplivajo na naše življenje. “Ne dovolite, da vas zavedejo z lepimi besedami,” je osrednje sporočilo posnetkov in je še zlasti aktualno v času pred volitvami, ko so številne stranke polne lepih besed, potem pa, ko je treba nekaj pokazati, je rezultat več kot porazen.

Na prvem posnetku se par pogovarja o naročilu pice. Medtem ko mož ženi razlaga, da je pico naročil pri novih, ki ves čas oglašujejo in obljubljajo najbolj pestro ponudbo, najboljše pice, mu žena odgovarja, da je pico naročila pri teh, ki jih poznata. “Ti imajo picerijo in se lahko pritoživa v primeru, če s hrano kaj ne bo v redu.” Ob tem pa dodaja, da se za nove sploh ne ve, če imajo picerijo.

“Pa kaj pol, če nimajo picerije. Obljubljajo, da imajo najboljše pice in to obljubljajo na televiziji,” razlaga mož. Ko odpreta vrata, se soočita z dvema dostavljavcema, ki ponujata pico. “Kaj zdaj? Od koga naj vzameva?” se sprašuje par. “Mi smo najboljši, naše reklame lahko vidite tudi po televiziji,” odgovarja novi dostavljavec, medtem ko drugi izpostavlja: “Mi vam nudimo kvaliteto, poznate nas.”

Ne dovolite, da vas zavedejo z lepimi besedami. Premislite, preden izberete! #SDSzate

Gepostet von SDS – Slovenska demokratska stranka am Freitag, 25. Mai 2018

Par, ki je nasedel na lepe besede “Naša pica je najboljša. Poglejte embalažo in napis na embalaži”, je kmalu ugotovil, da je storil napako, saj ju je pričakala napol prazna embalaža. Podobno sporočilno noto ima tudi spodnji videoposnetek, ki prikazuje primer izbire varuške.

Izbira varuške
Medtem ko se ena izmed kandidatk hvali s tem, da je prisotna na Facebooku, Instagramu in Twitterju, da ima smisel za humor in je zgovorna, druga navaja, da nje ne pokrivajo mediji. “Ne hvalim se, jaz delam. Besede niso potrebne, delo je pomembno.” A kljub temu, da je mati prepričana, da prva kandidatka ni iskrena, se par vseeno odloči za izbiro prve kandidatke, posledice napačne odločitve pa si lahko ogledate tudi sami.

Premisli, preden izbereš! #SDSzate

Gepostet von SDS – Slovenska demokratska stranka am Montag, 21. Mai 2018

 

Politike sajenja rožic prinašajo še hujše posledice kot v teh dveh konkretnih primerih, zato je prav, da se volivci in volivke tega zavedajo.

N. Ž.