fbpx

[Video] Neverjetno! Fotografa med snemanjem rib zgrabil kit in ga kasneje izpljunil!

Foto: Twitter

Neverjetna novica prihaja iz Južnoafriške republike. To, kar se je zgodilo fotografu divjih živali Rainerju Schimpfu, si bo zagotovo zapomnil do konca svojega življenja.

Rainer Schimpf je potapljač in fotograf divjih živali. Nedavno se je potapljal blizu mesta Port Elizabeth in snemal sardele, ki jih je na tem območju zelo veliko, ko je kar naenkrat končal v kitovih ustih. “Kar naenkrat se je pojavil pod mano. Goltal je ribe in spotoma ujel še mene,” je rekel Schimpf, ki so mu iz kitovih ust gledale le noge.

Rainer Schimpf (Foto: Twitter)

Kit ga je potem, ko je opazil, da nekaj ni v redu, sam od sebe izpljunil
“Začutil sem pritisk okoli pasu in takoj vedel, kaj se je zgodilo. Kit me je pogoltnil skupaj s svojim glavnim obrokom, sardelami,” opisuje Schimpf, večkrat nagrajeni strokovnjak za ohranjanje podvodnega življenja z dvajsetletnimi izkušnjami, ki ga je kit potem, ko je opazil, da nekaj ni v redu, sam od sebe izpljunil. Schimpf jo je odnesel popolnoma brez poškodb, ko pa se je prepričal, da je z njim vse v redu, se je vrnil nazaj v vodo. Dodaja, da bi se temu dogodku težko izognil, saj ko tako velika žival, kot je kit, odpre usta, ujame vse, kar je na njeni poti.

Posnetek poglejte tukaj:

 

M. M.