fbpx

[VIDEO] Neverjetno! “Utapljajo” se v milijonih, a vseeno beračijo!?

Ted Williams (Foto: Youtube)

Eden glavnih fenomenov sodobne družbe so zagotovo poklicni berači. Ti so čez dan oblečeni v najslabša oblačila in po ulicah svetovnih mest po 10 ali 12 ur skupaj hodijo z iztegnjenimi rokami v prošnji po kakšnem kovancu. Zatem pa se vrnejo v svoja ogromna domovanja in tam uživajo sadove svojega beraškega dela.

Po ulicah svetovnih mest prosjači vedno več tako imenovanih poklicnih beračev. Ti so si po poročanju spletnega portala 24 sata s svojim delom nabrali že toliko denarja, da premorejo bogastvo, ki ga posedujejo le redki Zemljani. Čez dan tovrstni berači tudi po 10 ali 12 ur hodijo po mestih in tam mimoidoče z iztegnjenimi rokami prosijo za prispevke. Vse pa se spremeni zvečer, ko se vrnejo v svoja bogata domovanja in tam odložijo beraška oblačila ter uživajo sadove svojega edinstvenega poklica. V nadaljevanju predstavljamo zgodbe nekaterih najbolj znanih svetovnih poklicnih beračev.

Najbolj znani britanski berač je zagotovo 38-letni Simon Wright, ki prosjači po ulicah Londona, med tednom po 8 ur na dan, med vikendom pa še manj časa. Znan je po tem, da je oblečen v skromna oblačila, s seboj pa ima vedno tudi svojega psa. Z beračenjem zasluži več kot 440 tisoč evrov letno, vsako noč pa se vrne v stanovanje, vredno več kot 300 tisoč evrov. Lani je zasedel tretje mesto na svetovni lestvici najbogatejših beračev.

Simon Wright (Foto: Youtube)

Najprej beračil po ulicah Ohia, nato pa zaradi žametnega glasu postal spletna zvezda
Na prvem mestu svetovnih beračev je ime Teda Williamsa, ki se je sprva utapljal v revščini, nato pa začel beračiti po ulicah Ohia. Pri tem pa prosjačenje ni njegov edini vir zaslužka, saj je tudi odličen pevec in govorec, znan po žametnem glasu. To dokazujejo številne objave na Youtubu, ki so mu popolnoma spremenile življenje. Milijone tako sedaj služi tudi kot napovedovalec in voditelj.

100-letnica iz Saudske Arabije vse svoje imetje zapustila brezdomcem
Zanimiva je tudi zgodba Eishe, ženske, ki je dolga leta beračila v mestu v Saudski Arabiji in doživela častitljivo starost 100 let. Ko je umrla pa se je izkazalo, da v resnici ni bila tako revna, kot so vsi mislili. Branje njene oporoke je namreč razkrilo, da je posedovala več kot 700 tisoč evrov denarja, ob tem pa še ogromne količine nakita in kar 4 stavbe v mestu Džida. Vse svoje imetje je zapustila brezdomcem.

Poklicni berači v indijskem mestu Bombaj
Najbolj znana beračka v Indiji pa je Sambhaji Kale, ki nima redne zaposlitve, tako da cele dneve preživi na ulicah mesta Bombaj, kjer skupaj s svojo družino prosi za denar. Prosjačenje pa je očitno zelo donosno, saj družina na ta način mesečno zasluži približno 500 evrov. Tako pridobljeni denar so deloma že vložili v sklade, v lasti pa imajo tudi stanovanje v Bombaju in dve hiši v mestu Solapur. V Bombaju pa prebiva še en bogat berač, Krišna Kumar Gite. Ta dneve večinoma preživi v bližini ulice Charni ter tam s prosjačenjem zasluži več kot večina ljudi, ki mu darujejo denar. Vsak dan zbere nekaj manj kot 20 evrov, nato pa se vrne v svoje stanovanje.

Krišna Kumar Gite (Foto: Youtube)

Nekoč igral z Woodijem Allenom, sedaj poklicni berač
Na Manhattnu je eden najbolj znanih beračev zagotovo Irwin Corey, ki po tamkajšnji 35. ulici prosjači že 17 let. Pred tem je imel kariero igralca in komika ter igral celo z legendami, kot je Woody Allen. Danes živi v domovanju, vrednem več kot 3 milijone evrov, kot berač pa zasluži med 90 in 230 evri na dan. Znan je po tem, da denar podarja revežem na Kubi ter z njim plačuje zdravila in otroške pripomočke. Nekaj ​​denarja je vložil tudi v časopise.

Rajko Golob