fbpx

[Video] Hrvaški ribič ravno namakal trnek, ko se je streslo!

Potres v čolnu na jezeru zna biti prav posebno doživetje. (Foto: Facebook)

Na spodnjem videoposnetku lahko vidimo, kakšen je občutek, če se nekdo v času potresa znajde sredi jezera. Eden takšnih je nastal v času zadnjega hudega potresa ki je prizadel Hrvaško ter kraj Petrinja stresel kar z magnitudo 6,3 stopnje po Richterjevi lestvici. 

Na kratkem videoposnetku, ki je nastal v času rušilnega potresa v kraju Petrinja na Hrvaškem, lahko vidimo, kaj to pomeni za nekoga, ki se znajde v plovilu sredi jezera. Kot lahko vidimo so nastali močni valovi, kot bi šlo za nekakšen miniaturen cunami. Dogodek je med delom sicer zmotil nič hudega slutečega hrvaškega ribiča, ki se je posvečal svojemu prostočasnemu opravilu.

Pred dvema dnevoma, 29. decembra 2020, je okoli 12.20 ure Hrvaško ponovno stresel silovit potres z magnitudo 6,3 po Richterjevi lestvici. Epicenter je bil ugotovljen 47 kilometrov jugovzhodno od Zagreba. Potres so čutili tudi v več krajih po Sloveniji, kot tudi v BIH, Srbiji, Avstriji in Italiji. Hrvaški 24Sata je poročal, da je v potresu na Hrvaškem življenje izgubilo šest ljudi, 20 pa je bilo poškodovanih. Predsednik slovenske vlade Janez Janša se je po tragediji že slišal s hrvaškim kolegom Andrejem Plenkovićem in mu zagotovil vso potrebno pomoč.

Dan po silovitem potresu ki je zatresel sosednjo Hrvaško, je mesto Petrinja opustošeno, tla pa se tudi dan po silovitem potresu še niso povsem umirila. Naša novinarska ekipa je posnela ruševine mesta, spregovorili smo z domačini, ki se še vedno bojijo za svoja življenja. Tisti, ki niso zapustili mesta, spijo kar v avtomobilih.

Domen Mezeg