fbpx

[Video] Pogum ali norost? Slon zmečkal avtomobil turistov, ki sta pripeljala preblizu!

Foto: Printscreen

Na družabnih omrežjih je zaokrožil posnetek ob katerem človeka kar spreleti srh. Prikazuje namreč afriškega slona ob anpadu na avtomobil nespametnih turistov, saj sta se ustavila tik ob njem. Slona je očitno to močno vznemirilo, da se je v avto sunkovito pognal in avto večkrat obrnil. Turista sta nesrečni dogodek k sreči preživela.

Do neljubega dogodka je prišlo v južnoafriškem narodnem parku Kruger, ki sicer predstavlja dom velikemu številu vseh petih vrst največjih divjih živali. Tam med drugim živijo afriški sloni, največje kopenske živali, ki lahko zrastejo do 3 metre v višino in dosežejo starost do 70 let.

Posnetek so posneli turisti v avtomobilu, ki se je nahajal za napadenim avtomobilom in uvodoma prikazuje, kako se je slon ustavil, ko je na svoji levi zagledal modri avtomobil znamke Volkswagen Polo. Slon se je pričel avtomobilu približevati enkrat iz ene smeri, drugič iz druge. Turista sta slona še kar opazovala z neposredne bližine. Nato pa se je tako sunkovito zaganjal vanj, da je avtomobil z dvema turistoma obrnil na streho.

Napadena turista preživela srečanje s slonom
Drugi turisti, ki so dogajanje opazovali in posneli iz drugega avtomobila, so bili sodeč po odzivu, ki ga je bilo mogoče slišati, vidno razburjeni in prestrašeni. Ker so se bali, da bi se slon spravil tudi nad njih, so se pričeli previdno umikati stran. Videli pa so lahko, kako je slon avto pred njimi porinil iz ceste.

Nespametna Sarah Brooks in Jans de Klerk sta bila po dogodku odpeljana v bolnišnico, kjer so jima nudili zdravniško pomoč. Brooksova se je po poročanju Earth Touch News poškodovala, ko ji je eden od slonovih oklov raztrgal zadnji del stegna, medtem ko De Klerk na srečo ni utrpel večjih poškodb.

Nina Žoher