[Video] Posnetek iz Srbije, ki močno razburja javnost: Smeti najprej odstranili iz reke, nato pa jih odvrgli kar nazaj vanjo

Foto: družbena omrežja

Trend okoljske ozaveščenosti nekaterih evropskih držav na Balkanu še vedno ni dosegel. Kot primer omenimo Srbijo, kjer se prebivalstvo marsikje dobesedno duši v smeteh. To pa ne preseneča, sploh glede na najnovejši posnetek, ki prikazuje, kako bager ob povečanem vodostaju ene izmed tamkajšnjih rek na eni strani mosta odstranjuje številne nakopičene smeti, ki so motile pretok vode pod mostom, ter jih ponovno meče nazaj v vodo na drugi strani istega mostu. 

Okoljska ozaveščenost, trajnostni razvoj in smotrna raba naravnih virov predstavljajo eno glavnih vrednot, ki jih poudarja sodobna družba. Ne glede na to pa, kot kaže, nekaterih držav omenjeni trend še ni dosegel. Omenimo samo Srbijo, kjer se prebivalstvo marsikje dobesedno duši v smeteh, kar pa ne preseneča, saj je njihovo postopanje z njimi popolnoma neprimerno.

Namesto da bi smeti odstranili iz reke, jih vržejo nazaj vanjo
Srbsko okoljsko neozaveščenost jasno prikazuje videoposnetek iz enega od tamkajšnjih naselij, ki je zaokrožil po družbenih omrežjih in je naravnost bizaren. Prikazuje namreč, kako bager ob povečanem vodostaju ene izmed srbskih rek na eni strani mosta odstranjuje številne nakopičene smeti ter jih ponovno meče nazaj v vodo na drugi strani mosta. Omenjeno jasno kaže, da si Srbi varovanje okolja predstavljajo povsem po svoje.

M. D.

 • Zakaj se kadar gre za odpadke vedno pozabi na najbolj odgovorne kot so npr. trgovci in dobavitelji?
  Je ceneje vso odpadno in nekakovostno hrano zapakirat v lepo plastiko kot pa prodajat nekaj svežega.

 • Get2 Business

  južnjaki…

 • Perkele

  Čudno, da niste omenili muslimanov, te smeti namreč prihajajo iz Sandžaka.

 • Evropa_Ni_Isto_Kot_EU Evropa

  Tak je nažalost celi Balkan, je res nekaj na mentaliteti ljudi.
  Što južnije to tužnije

 • Anton

  to može samo srbin, tako da me glede Zokija in njegove kanalizacije skozi vodonosnik, niti pod razno ne preseneča

  sarkazem press

 • rdečicvet

  metla naj pometa tudi v SVN pred svojim pragom – Kitajska je daleč..!!

 • Waltter

  to ni nic drugega kakor “brigo moja predzi na drugog” :-)

 • Minovak

  Tako je ljubezen naših rdečih debilov vse večja in neomajna sla po združevanju ter hlepenju po novi jugi. Vse to je spodbuda, da se bodo še naprej in naprej pogovarjali, kaj naj naredijo s plastiko, kajti vse smeti sveta tečejo na levo!