[Video] Posnetek, ki je presunil svet: Neverjetno, kako je reagirala gorila, ko je videla mamico z dojenčkom!

Foto: YouTube

Gorile veljajo za opice, ki izstopajo po svoji velikosti in močni postavi. Marsikdo tako sodeč po pojavi pomisli, da gre za žival, ki nima pretirane empatije in nežnosti v sebi. No, gorila Kiki, ki živi v bostonskem živalskem parku Franklin Park, je dokazala, da temu niti slučajno ni tako.

Američanka Emmelina Austin je tekom družinskega obiska živalskega vrta doživela neobičajno in zanimivo srečanje z gorilo Kiki. Ko je namreč z otrokom v naročju pogledala skozi steklo, se ji je gorila v nekem trenutku z zanimanjem približala.

Vendar pa ni bila toliko Emmelina tista, ki je v gorili vzbudila toliko zanimanja, ampak otročiček, ki ga je držala v roki. “Osupnila sem. Opazovala nas je iz svoje votline in videla sem, kako gleda našega petmesečnega sina Canyon”, je dejala Emmelina in dodala, da je Kiki približno pet minut preživela za zaščitnim steklom, za katerim je mahala in gledala sinčka, ki ga je držala v naročju.

V nekem trenutku je gorila dvignila roko in se dotaknila stekla, kot da bi se poskušala dotakniti majhnega otročička, nato je prijela svojega sedemmesečnega mladiča Pabla in ga dvignila v zrak kot, da bi ga želela pokazati Emmelini. Poleg Pabla ima Kiki sicer še štiri hčerke. “Njen obraz je bil poln ljubezni. Pokazala je svojega mladiča mojemu otroku,” je navdušeno dejala Emmelina in dodala, da upa, da bo kmalu imela spet priložnost, da obišče živalski vrt in se druži s Kiki in njenim Pablom.

Nina Žoher