fbpx

[Video] Prepričljiv zmagovalec zlatih globusov je Tarantinov film Bilo je nekoč…v Hollywoodu s kar tremi kipci! Brad Pitt tokrat ni ostal praznih rok!

Foto: epa

Znani so nagrajenci 77. podelitve filmskih in televizijskih nagrad zlati globus, ki jih organizira združenje tujih dopisnikov Hollywooda. Kljub temu, da je bil film Marriage Story v režiji Noaha Baumbacha in produkciji Netflixa nominiran največkrat, kar šestkrat, je največ kipcev domov odnesel film Quentina Tarantina Bilo je nekoč…v Hollywoodu.  

Zlati globus za najboljši celovečerni dramski film je romal v roke ustvarjalcev filma 1917, ki prikazuje zgodbo z bojišča iz časa I. svetovne vojne. Britanec Sam Mendes je za isti film prejel tudi režiserski zlati globus. Za najboljšo igralko v filmski drami so prepoznali igralko Renée Zellweger (vloga Judy), kot igralca pa Joaquina Phoenixa (vloga Joker). Kipec v kategoriji za najboljši glasbeni film ali komedijo in v kategoriji najboljši scenarij je romal v roke Bilo je nekoč…v Hollywoodu.

Za Brad Pitta zmagoslaven večer
Kipec za najboljši tuji film je romal v roke južnokorejskega filma Parasite. Za najboljšo žensko stransko vlogo je bila nagrajena Laura Dern za igro v Marriage Story, za najboljšo moško stransko vlogo pa ljubljenec ženskih src Brad Pitt za igro (Bilo je nekoč … v Hollywoodu). Pitt je tako v kategoriji premagal prave filmske “mačke”: Anthonyja Hopkinsa (Dva papeža), Al Pacina in Joa Pescija (Irec) ter Toma Hanksa (A Beautiful Day in the Neighborhood).

Foto: epa

Foto: epa

V kategoriji najboljša moška vloga v muzikalu oziroma komediji je slavil Taron Egerton (Rocketman), v kategoriji najboljša ženska vloga v muzikalu oziroma filmu pa Awkwafina (The Farewell). V kategoriji najboljši animirani film je slavil film Gospod Link: V iskanju izgubljenega doma (Missing Link), kipec za najboljšo filmsko glasbo je romal v roke Hildur Guðnadóttir (Joker), film Rocketman pa je bil nagrajen kategoriji za najboljšo izvirno pesem v filmu.

Nagrada v roke Černobila
Najboljša televizijska serija-drama je postala serija Succession, v kategoriji najboljša televizijska serija – muzikal oziroma komedija je slavila serija Fleabag,v kategoriji najboljša kratka televizijska serija oziroma film pa serija v petih delih Černobil, ki prikazuje zgodbo o eni največjih katastrof v zgodovini leta 1986.

V kategoriji najboljša ženska vloga v kratki televizijski seriji oziroma filmu je slavila Michelle Williams (Fosse/Verdon), v kategoriji najboljša moška vloga v kratki televizijski seriji oziroma filmu: Russell Crowe (The Loudest Voice), v kategoriji najboljša ženska vloga v televizijski seriji – v kategoriji drame: Olivia Colman (The Crown), v kategoriji najboljša moška vloga v televizijski seriji – v kategoriji drame: Brian Cox (Succession). Kipec za najboljšo žensko vlogo v televizijski seriji – v kategoriji muzikala ali komedije je romal v roke Phoebe Waller-Bridge (Fleabag), kipec za najboljšo moško vlogo v televizijski seriji – v kategoriji muzikala ali komedije pa v roke Ramyja Youssefa (Ramy). Patricia Arquette (The Act) je slavila v kategoriji najboljša ženska stranska vloga v televizijski seriji, kratki seriji oziroma filmu, Stellan Skarsgård (Černobil) pa v kategoriji najboljša moška stranska vloga v televizijski seriji, kratki seriji oziroma filmu.

Olivia Colman (Foto: epa)

Hana Murn