fbpx

[Video] Privilegij? Ameriški predsednik Donald Trump Kim Jong Unu pokazal notranjost svoje limuzine!

Foto: YouTube

Na zgodovinskem srečanju ameriškega predsednika Donalda Trumpa in severnokorejskega voditelja Kim Jong Una v Singapurju je slednji dobil priložnost, da si ogleda Trumpovo limuzino, tako imenovano pošast, odporno na balistične izstrelke, eksplozije in kemične napade, ki je vredna kar 1,5 milijona angleških funtov. 

Ameriški predsednik je severnokorejskemu voditelju omogočil redko možnost, da poškili v notranjost njegove limuzine, potem ko je dvojica podpisala dogovor, ki predvideva vzpostavitev novih odnosov med ZDA in Severno Korejo, s tem pa pustila preteklost za sabo.

Po končanih pogovorih in delovnem kosilu je bilo mogoče videti, kako sta se Trump in Jong Un približala predsedniški limuzini znamke Cadillac, na kateri je ameriška zastavica. Trump je severnokorejskemu predsedniku pokazal vozilo in nato je agent tajne službe odprl desna vrata zadnjega dela limuzine.

Tehta 4,5 tone
Kim Jong Un se je ob pogledu na limuzino nasmejal in pokukal v notranjost. Po prepričanju strokovnjaka za telesno govorico Darrena Stantona je šlo za tipično potezo alfa samca, ki je hotel pokazati, kaj ima in da je glavni. “Gre le za ‘pošast’, vredno 1.7 milijona evrov in tehta 4,5 tone.” Trumpova limuzina ni samo odporna na balistične izstrelke, ampak tudi na kemični in biološki napad, preskrbljena pa je tudi z zalogo krvi za primer, če bi jo predsednik nujno potreboval.

Foto: epa

N. Ž.