fbpx

[Video] Raziskovalci s pomočjo sledilnih naprav naleteli na zbirališče morskih psov

Ujeti beli morski volk Ironbound (foto: Ocearch)

V Severni Karolini so opazili belega morskega volka dolgega skoraj štiri metre in težkega okoli 450 kilogramov. Raziskovalci poudarjajo, da ljudi ne želijo strašiti, temveč samo opozoriti, kje se nahajajo morski psi. Premike morskih psov je mogoče spremljati na spletni povezavi TUKAJ.

Neprofitna organizacija Ocearch, ki se ukvarja s spremljanje belih morskih volkov in drugih velikih morskih plenilcev opaža, da je nedavno prišlo do zbiranja belih morskih volkov ob obalah Severne in Južne Karoline.

Beli morski volkovi, ki veljajo za ene od največjih vrst morskih psov naj bi drugače imeli raje nekoliko hladnejše vode, novo zanimanje za obale Karoline pa raziskovalci pojasnjujejo s spremembami vremena.

https://twitter.com/EveryVoiceNC/status/1260343152998834177

Ironbounda, belega morskega volka dolgega 3,7 metra in težkega preko 450 kilogramov so na zadnje videli plavati v ponedeljek, 11. maja 2020 popoldne, nedaleč od otoka Bald Head. V organizaciji, ki se ukvarja s preučevanjem navad velikih morskih plenilcev so večim morskim psom uspešno nadeli sledilnike, ki jim sporočilo lokacijo morskega psa vsakič ko ta priplava na površje.

Čeprav so novinarji pri WRAL opozorili, da ni strahu pred kopanjem na ponovno odprtih plažah, pa so v isti sapi opozorili, da so v New York Timesu poročali o napadu morskega psa, ki je ubil deskarja na javni plaži na severu Kalifornije. Resda druga stran kontinenta, a zgodba ne vliva ravno zaupanja.

Ivan Šokić