[VIDEO] Ruski vodnjak pekla buri duhove: Iz več kot 12 kilometrov globoke luknje se slišijo celo kriki ljudi!?

Vhod v vodnjak pekla (Foto: Youtube)

Najgloblja umetna luknja na svetu se nahaja na ruskem polotoku Kola in je globoka kar 12.192 metrov. Prvotni načrt je bil priti do globine 15 kilometrov, a so v teh globinah temperature previsoke, da bi strojna oprema še normalno delovala. Po prenehanju kopanja so Rusi luknjo prekrili s kovinsko loputo, ki še dandanes obstaja in skriva, kaj se nahaja več tisoč metrov pod nami. Mnogi ugibajo, da gre za vrata v pekel, saj se iz vodnjaka pogosto sliši krike ljudi.

Projekt vrtanja najgloblje luknje na svetu so Rusi po poročanju spletnega portala Kurir začeli v 70. letih 20. stoletja v bližini Murmanska na polotoku Kola. Glavni namen vrtanja je bil omogočiti raziskave Zemljine skorje sovjetskim znanstvenikom, ki so na tem področju ravno v tistem obdobju postali bolj aktivni. V naslednjih dveh desetletjih je Rusom uspelo izkopati več kot 12-kilometrski kanal v globino Zemljine skorje, zatem pa so morali s tovrstnim početjem zaključiti zaradi previsokih temperatur v Zemljini notranjosti, ki so bile kar za 180 stopinj Celzija višje od pričakovanih. Z vrtanjem so dokončno prenehali leta 1992 ter luknjo s premerom 23 centimetrov zaprli s kovinskim pokrovom, ki še dandanes onemogoča, da bi kdo vstopil vanjo. V primeru, da bi kdorkoli padel v omenjeno luknjo, bi sicer padec trajal skoraj 4 minute.

Projekta Sovjetska zveza ni uspešno zaključila, vseeno pa so znanstveniki v njegovem okviru prišli do nekaterih pomembnih spoznanj. Na globini 12 kilometrov so namreč naleteli na vodo, kar se jim je pred tem zdelo praktično nemogoče. Obenem so v najglobljem vodnjaku na svetu odkrili tudi 24 novih vrst davno izumrlih celičnih organizmov ter skale, stare 2,7 milijarde let.

Domačini in celo geolog poročajo o krikih ljudi, ki naj bi jih slišali iz vodnjaka
Kljub številnim zanimivim odkritjem v najglobljem vodnjaku na svetu pa je luknja še dandanes znana predvsem po nečem čisto drugem, in sicer po najrazličnejših zvokih, ki prihajajo iz nje. Številni domačini namreč poročajo, da iz kolske luknje mnogokrat slišijo krike ljudi, zaradi česar so jo poimenovali kar vodnjak pekla. Omenjeno je potrdil celo geolog Azakov, ki je povedal: “Sprva smo mislili, da zvok prihaja iz naše opreme, a ugotovili smo, da ne. Ni šlo za krik ene osebe, ampak za krike milijonov ljudi.” Ob tem je dodal, da čeprav je komunist, verjame, da gre za sam pekel. “Popolnoma sem prepričan, da smo izvrtali kanal do vrat pekla,” je zaključil.

Rajko Golob

 • to_mi_delaj

  Dobro skrivališče za levake.

  • KAPIBARA

   Oni vpijejo tu.. in tam..

 • xtc

  Pravijo ,da so slišali krike Stalina,Tita,kardelja,Lenina,adolfa,mussolinija,pa Pol pota,Maoa in ostalih levih

  • Dragan Krstič

   A zdej levaki 25. maja ne bodo več v Kumrovc romal?

   • xtc

    Baje jih bodo po tem 12,km toboganu k ljubljenim vodjem na “enosmerni2 obisk spušal.

  • pesjanar

   Madona bo moral mali debeli murglčan shujšati !!!

   • Miki Miška

    ha ha ha…

 • Dragan Krstič

  Kardelj jih je dol verjetno stozdiral tko da je nastala anarhija in en čez druzga vpijejo.

 • AlojzZ

  Strogo teološko zapisano! Res so naredili pekel, samo pekel ni pod nami, ampak je med nami.

  • Franc Šink

   Pekel je v peti dimenziji, torej pored nas. Tukaj imaš popolnoma prav.

 • Ryuk

  Kako pa vstopiš v luknjo s premerom 23 cm?

  • Hugo

   Ti si kriv, da sem to bedarijo prebral.

  • pajot

   Spremeniš se v miško,najbrž.

 • Perkele

  Kakšen fake news je ta medij, vsako izmišljeno zgodbico pograbite.

  • Lustrator

   Pa še vedno takšnih, kot jih komiji v vsakih dnevnih poročilih na svojih (z našim denarjem vzdrževanih) trobilih sproducirate, tu ne boš nikoli prebral. Sicer pa tu ne gre za “fake news” ampak povzetek nekega drugega medija. Če so si tam novico izmislili, potem je fake news njihov.

   • Perkele

    Haha, če je drug medij fake news, potem pozetek fake newsa ne more bit fake news. Jao komiji, seveda, pri vas so sve parole sveta resnica.

    • revizor

     Ti pa si domišljaš, da si najbolj brihten, a ne ?
     Ni resnica samo tisto, kar lahko “otipaš” in “vidiš”, ampak obstoja tudi duhovni svet, ampak to je za tebe pretežka materija. :)

    • Lustrator

     Mislim, da si eden zadnjih ljudi na tem forumu, ki me lahko ozmerja s komunistom. Sploh pa ne vem od kod se rdečesrajčniki počutite napadene s tem izrazom, ko pa vendar prostovoljno branite komuniste in napadate njihove sovražnike, kjer le lahko- kolektivna shizofrenija?

     Ta članek je le zanimivost, zgodbica (zato se tudi nahaja na: nova24tv.si/sprosceno/zanimivosti/) in nima nikakršne zveze z “novicami”, ki bi vplivale na moj ali tvoj vsakdan. Fake news bi bil, če bi v članku z naslovnice napisali, da ste komiji goreče želeli podpreti evropsko resolucijo o obsodbi totalitarizmov, a se to ni zgodilo ker ste padli v zgoraj omenjeno luknjo.

  • Slo hunter

   haha potem še nisi gledal pop tv

 • trollo yolo

  Pekel? Kje pa! Socialistični raj oziroma njegova podzemna kolonija.

  • Marko Snoj

   ja,nacional socialistični,hitler,domobranci,ustaši vpijejo

   • Olga101

    Mislite komuniste?

    • Marko Snoj

     Ja njih mislim,hitlerjevi nacional socialisti so najhujši komunisti,jajo in drugi iz sds ki sedijo v parlamentu,murglone sedi doma

     • Imperial Commando

      Kakšne nesmiselne zmazke ti tipkaš, bog se te usmili ovčka oprana.

   • Lustrator

    Spet si vse med sabo pomešal, ne bi s svojim (ne)znanjem raje komentiral na kakšnem osnovnošolskem glasilu?

 • Franc Šink

  Globlje ko vrtaš.več informacij pridobiš.

 • neuralinkn1

  Zanimivo, samo 12 kilometrov pod nogami je vroče kot v peklu, tu gor pa kilometri ledu in snega. Logično bi bilo, da bi bil cel planet ohlajen na absolutno ničlo oziroma na temperaturo vesolja, v katerega je vse potopljeno. Poglejmo recimo asteroide, ki so zgrajeni iz enakih skal, vendar popolnoma ledeni. Ampak skrivnost materije je taka, da se velike kepe snovi močno zagrejejo, zaradi absurdno visokega pritiska in sil naravnih elementov, ki jih stiska skupaj lastna gravitacija. Najlepši primer je sonce, podobni fizikalni procesi tečejo tudi v središču planetov. Moderna teorija raziskuje celo moćnosti, da so večina zvezd dejansko planeti, ki jim ni uspelo postati sonce, največ zvezd je namreč takih, ki jim pravimo Rjavi palčki. Gre za temne, rdečkaste zvezde, za katere so prej domnevali, da se je tam fuzija nehala, nimajo pa dovolj mase, da bi implodirale v nevtronsko zvezdo, magnatar ali celo supernovo.
  Vprašanje, kaj je potem naš Jupiter, ki je ogromna krogla plinov in mogoče sploh nima trdne sredice ali tudi Saturn, ki sicer ima neka trdna tla, vendar mora biti jedro zelo majhno, glede na relativno majhno maso celotnega planeta. Poznamo torej različne mase snovi, kjer potekajo popolnoma drugačni kemični procesi kot smo jih navajeni iz domačega okolja, ampak so še vedno samo fizika in kemija, interakcije delcev kot običajno.

  Seveda obstaja Pekel pod nami, mogoče lahko skozi tisto cev prisluškujejo američanom oziroma kdo je že na nasprotni strani planeta.

 • Objektivni Hun

  Stalinov eho.

 • JANEZ GUS

  Upije Ahac,tisti ,ki je pekel župnika na ražnju.Tudi Gnoj se nu bo pridružil.

 • Tunka Šmarjola

  Kako naj rečem…jame…brezna…hmm…tudi vodnjaki so dobri…za kolaborante !!!

  • Lustrator

   Res? Katere pa? Tiste, ki so v zameno za izpustitev strankarskih pajdašev iz zapora in saniteto poskrbeli, da niso bile transportne poti do južne fronte nikoli poškodovane ali tiste, ki so v zameno za artiljerijsko pomoč pri sesuvanju Turjaka in vaških stražarjev v njej, poskrbeli, da se je lahko celotna fašistična vojska po kapitulaciji iz Ljubljanske kotline brez praske vrnila v domovino. Ali pa morda tiste, ki so še 1.5.1945 (slab mesec po bombardiranju beograda) v Trbovljah veselo rajali skupaj z nacisti? Morda tiste, ki so leta 1942 v Ljubljanski pokrajini z dopisnicami fašistom izdali več kot 600 oficirjev in podoficirjev ter rezervistov Kraljeve Jugoslovanske vojske?

   Ko govoriš o kolaboraciji moraš biti malo bolj specifičen, saj veš, ena je pravno dovoljena in je še danes v veljavi, druga (beri zgoraj) pa se šteje kot izdaja.

   • neuralinkn1

    Govoriš o komunistih ali o socislistih, preden do postali komunisti in kako točno naj bi zgledalo tisto rajanje z nacisti, ki so jih prišli vse pobit in izbrisat celo Slovenijo?

    Verjetno se ti je kaj takega sanjalo.

    • Lustrator

     Med socializmom in komunizmom je približno takšna razlika kot med SD in KPS – zgolj v zunanji maski, retoriki. Socializem naj bi bil formalno “zgolj” gospodarska filozofija, medtem ko komunizem zajema tako gospodarstvo kakor politiko. Ker pa nam je vsem jasno, da je gospodarstvo le posledica politike (sploh v totalitarnih režimih, ki ne priznava prostega trga in promovira državni intervenizem), gre torej za eno in isto entioteto z različnima imenoma. Ko se komunist želi v “človeški” luči prikazati naivnim lolekom, si pač reče socialist, med prijatelji pa je še vedno komunist in podpira prav vse najbolj zločinske oblike-le tega. Brez komunizma v praksi ni socializma.

     Pardon, zatipkal sem se v letnici – komiji in naciji so v Trbovljah skupaj praznovali prvi maj leta 1941 (kakor omenjeno – PO napadu nemškega letalstva na Beograd) in ne 45, a to ne spremeni dejstva. Kakor nima nikakšrne zveze z dejstvom tvoje tumbanje o namenu nacistov, da pobijejo in izbrišejo celo Slovenijo. Do komunističnih izzivanj ni bilo v celotni državi skorajda nič žrtev ne na eni ne na drugi strani, potem pa so se začeli dogodki kakršen je bil v Dražgošah. Partizani niso na področju Slovenije z izjemo Jelenovega dola dobili niti ene same bitke, torej bi po tvoji logiki morala biti Slovenija pobita in izbrisana že v začetku 42. No, saj je bila, a s strani partizanov.

 • Gašper

  Ahaha internetne pravljice prodajate. Se vsaj vidi nivo :)

 • Slo hunter

  dajte eno bombo noter vržite, da se ne bodo mučili haha

 • Andrej

  Rusi so še premalo teoložko izobraženi, da bi vedeli, da pekel ni nikjer krajevno lociran.
  Možno pa je, da gre za prispodobo ruskega komunizma, ki je pobil na milijone nedolžnih. Tudi tam niso pokopani.

 • dob

  Morali bi luknjo zamašit s Slapšakovo.
  Pa fejst zatlačit.

 • freedomfighter

  Mnogi ugibajo da gre za vrata v pekel…no med temi mnogimi dvomim da je kaksen ki ni slaboumen