fbpx

[Video] Sezona potopljenih avtomobilov se nadaljuje: Na Pelješcu v morju pristalo kar vozilo tamkajšnjega župana!

Foto: Slobodna Dalmacija

Incidentom s potopljenimi avtomobili na hrvaški obali ni videti konca. Tokrat je primer še posebej bizaren, saj je v kraju Trpanj na polotoku Pelješac v morju pristalo kar vozilo tamkajšnjega župana. Ta zadeve zaenkrat še ni komentiral, saj naj bi bil zadržan in tako nedostopen za različna novinarska vprašanja.

Sezona potopljenih avtomobilov na Hrvaškem se nadaljuje. Medtem ko so bili v tovrstnih incidentih v preteklih mesecih večkrat udeleženi predvsem Slovenci, pa je bilo tokrat po poročanju Slobodne Dalmacije v središču pozornosti kar vozilo župana Trpanja na polotoku Pelješac, Jakše Frankovića.

Do incidenta je prišlo v ponedeljek zjutraj, ko je Frankovićeva mazda 6 pristala v morju sredi Trpanja. Pri tem so se pojavile celo govorice, da gre za službeno vozilo občine, česar župan ni ne potrdil ne ovrgel, saj za vprašanja novinarjev ni bil dosegljiv. Je pa to zato storila njegova sodelavka, ki je zagotovila, da ne gre za službeni avtomobil. Potopljeni avtomobil je z morja potegnil bager, iz fotografij pa je razvidno, da je vozilo povsem uničeno. Poleg tega, da je avto povsem zalilo morje, so vidne tudi poškodbe vetrobranskega stekla, strehe, vrati in prednjega pokrova avtomobila.

Vozilo je iz morja potegnil bager. (Foto: Slobodna Dalmacija)

Župan tudi sicer znan po škandalih
Župan Trpanja Franković je tudi v preteklosti že večkrat pritegnil pozornost javnosti z različnimi nenavadnimi potezami. Pred kratkim so tako na primer mediji poročali, da je bilo za projekt odpadnih voda, ki v občini Trpanj dejansko nikoli ni stekel, porabljenih več kot 1,6 milijona evrov denarja oziroma približno trije občinski proračuni.

Rajko Golob