fbpx

[Video] Ta Škotinja ni noseča – ima redko motnjo črevesja

Ženska je bila videti kot nosečka, v resnici pa mesec dni ni opravila velike potrebe. (Foto: Tik Tok)

Neka Škotinja ni mogla opraviti velike potrebe. Potem je pokazala svoj trebušček in osupnila uporabnike Tik Toka. Videti je bila kot ženska v 8. mesecu nosečnosti. 

Govora je o 39-letni Škotinji Sherin Docherty s hudo črevesno motnjo, pri čemer zdravniki že več mesecev ne morejo ugotoviti, kaj natanko se z njo dogaja. Februarja letos se ji je pripetilo, da mesec dni ni mogla odvajati blata, o svojem problemu pa javno spregovorila na družbenih omrežjih, poroča Srečna republika

S svojimi 222 tisoč sledilci je na Tik Toku delila zgodbe o težavah, s katerimi se sooča, vse od močno otečenega trebuha do razpadajoče želodčne vrečke, ki jo ima po operaciji črevesja. Prejela je veliko števil pohval drugih spletnih uporabnikov za njene iskrene izpovedi, med drugim je opisala tudi obiske pri zdravnikih, ki ji nikdar niso dali pravega odgovora o tem, kaj se z njo dogaja.

Njena popularnost na Tik Toku je sledila potem, ko je 11. januarja objavila sporočilo, da že 34. dan ni odvajala blata. In ko je pokazala svoj trebušček, je bila videti kot v 8. mesecu nosečnosti. Posnetek ima več kot milijon ogledov. Nekaj mesecev je bila v bolnišnici, kjer je štiri tedne jemala zdravila za lajšanje blata, 15. januarja pa so jo operirali in ji v želodec vstavili posebno vrečko.

V dobro voljo so jo spravljali njeni sledilci
Vrečka zbira telesne odpadke skozi odprtino, ki se oblikuje med debelim črevesom in trebušno steno. Dan po operaciji je končno odvajala blato, ob čemer je trpela najhujše bolečine doslej. Skrb ji vzbujajo tudi težave z dihanjem, saj ima tretjo stopnjo kronične ledvične bolezni in astmo. Boji se,  da bi se astma še poslabšala.

Zdravniki so ji nameravali operativno odstraniti del debelega črevesja, ki bi ga zatem povezali s preostalim prebavnim sistemom. To je zahtevna operacija, ki traja 12 ur. Zaradi dolge čakalne vrste so jo zaenkrat odpovedali. Sicer pa tudi prejšnja operacija ni minila brez zapletov. Kolostomska vrečka je namreč puščala, še vedno pa ne pozna razlogov za težave s črevesjem. Kot je še dejala, so ji sledilci pomagali ohranjati dobro voljo.

Domen Mezeg