fbpx

[Video] Tako je Kučan pomagal pri zaprisegi Marjana Šarca …

Foto: STA

“Spoštovane državljanke in spoštovani državljani. Z današnjim dnem se začenja novo obdobje v naši domovini. Za krmilom se je znašla nova generacija, ki bo stopala po svoji poti brez kakšnega vpliva stricev iz ozadja. Štela bodo dejanja. Danes so dovoljene sanje, jutri pa je nov dan. Hvala,” je izgledala zaprisega Marjana Šarca. Kučanov glas v ozadju nakazuje, da gre za marionetno vlado, v rokah stricev iz ozadja.

Čeprav gre za satirično oddajo na Radiu 1, pa slovenska politična realnost ni daleč od prikazanega. Šibka vlada šestih strank z nepredvidljivo Levico bo namreč garant, da se bodo omrežja, prisesana na državni denar, ohranila in povečala svoj vpliv. Medtem ko se bodo stranke pričkale okoli bagatelnih zadev, pa bodo sile iz ozadja vlekle svoje poteze v državnem gospodarstvu ter javnem zdravstvu, vse do novih volitev, ko bodo nastavili novo lutko in jo poslali v volilno bitko za ponovni nateg državljanov.

“Spoštovane državljanke in spoštovani državljani. Z današnjim dnem se začenja novo obdobje v naši domovini. Za krmilom se je znašla nova generacija, ki bo stopala po svoji poti brez kakšnega vpliva stricev iz ozadja. Štela bodo dejanja. Danes so dovoljene sanje, jutri pa je nov dan. Hvala.” Šarčevo dobesedno in nekritično ponavljanje za Kučanom, “to je to. Ne tega. Ahh. Pozab”, zelo dobro prikazuje slovensko realnost in Šarčevo vlogo v slovenski politiki.

C. Š.