fbpx

[VIDEO] Posnetek, ki vas bo osupnil: Kaskader poleti 16 metrov čez kolono kolesarjev na Dirki po Franciji!

Takole je Anoulih izvedel drzen skok čez kolono kolesarjev na Dirki po Franciji. Foto: Instagram.

Francoski gorski kolesar Valentin Anoulih je pred dnevi izvedel dih jemajoči kaskaderski skok čez kolono kolesarjev na Dirki po Franciji, med 217,5 kilometra dolgo etapo od Saint Flourja do Albija. Iz videoposnetka, ki ga je objavil na socialnih omrežjih YouTube in Instagram, je razvidno, da so mu prijatelji ob spustu po bregu, pod katerim je bila cesta, napravili skakalnico, ki je bila dovolj velika, da je 19-letnik poletel kar 16 metrov in uspešno končal na ugodni podlagi na drugi strani ceste. Vse to so posnele televizijske kamere, saj so “Tour de France” prenašali v večini držav po svetu, zato je bil marsikateri gledalec v domačem naslonjaču pošteno presenečen, ko je na ekranu zagledal vsiljivca.

Valentin Anoulih sicer ni prvi kaskader, ki se je odločil izvesti tako drzno potezo; leta 2002 je nekaj podobnega že poskusil Dave Watson, ki pa so ga francoske oblasti zaradi ogrožanja varnosti tekmovalcev takrat aretirale. Anoulih se bo takšni kazni očitno izognil.

“Zelo sem srečen, da mi je to uspelo. Sploh si ne morete predstavljati, kakšni so občutki, ko preskočiš kolono na Tour de France,” je na koncu videoposnetka slišati navdušenega mladeniča, ki so ga prijatelji dvignili na roke in bili zanj celo bolj nevarni kot sam skok, saj so ga ob proslavljanju uspešno izvedene akcije večkrat vrgli v zrak, pri tem pa jim je skoraj padel na glavo.

Čeprav so uporabniki na YouTubu večinoma pohvalili drzen Anoulihejev skok, pa ni manjkalo niti zgražanja nad potezo 19-letnika, ki da je ogrožal varnost tekmovalcev. Samo vprašamo se lahko, kdo bi odgovarjal, če bi se skok ponesrečil in bi nastradal tudi kdo od kolesarjev. Ali pa če bi komu uničil dirko, če bi se ta od presenečenja ustavil? No, k sreči ga skoraj nihče od udeležencev Dirke po Franciji ni opazil, saj so bili preveč osredotočeni na svojo vožnjo, tisti, ki so ga, pa se niso pustili zmotiti, saj so podobnih poskusov iz preteklosti že vajeni.

T. F.