fbpx

[Video] Teroristična skupina Hamas trdi, da je njihovega komandosa ubil oborožen delfin!?

Foto: Printscreen YouTube

Palestinska teroristična skupina Hamas je te dni postregla z resnično bizarno novico, saj je zatrdila, da je njihove pomorske komandose napadel operativec izraelskih obrambnih sil, ki pa po njihovih besedah ni človek, ampak delfin, ki naj bi bil oborožen.

V ponedeljek so iz Hamasa sporočili, da naj bi bil oborožen delfin odgovoren za smrt enega izmed njihovih specialcev in glede tega celo posneli videoposnetek. Razkrili so celo orožje, ki naj bi ga imel delfin pri sebi. Orožje v obliki nekakšne sulice, ki naj bi bila posebej prilagojena. Novica je na račun bizarnosti požela kup odzivov, tudi s strani Izraela.

Inteligentni, patetični in prijazni so besede, ki označujejo delfine. Morda bi lahko zanje marsikdaj rekli, da so celo bolj človeški od nekaterih ljudi. Kakorkoli, Hamas očitno meni, da bi se lahko delfine uporabljalo tudi kot skrivne agente.

Takšne nenavadne trditve s strani Hamasa sicer niso nekaj povsem novega. Leta 2013 so namreč poročali o izsleditvi “vohunske ptice”. Leta 2015 pa so navajali, da so ujeli delfina pod krinko, opremljenega z daljinsko vodeno kamero.

V zvezi s tem je vendarle potrebno poudariti, da te morske sesalce vojske s pridom uporabljajo. Ukrajinska mornarica jih je uporabljala desetletja, ravno tako niso povsem tuji agenciji CIA. Ravno tako to velja za Iran. Kakorkoli, če sklenemo, delfine se v glavnem uporablja za nadziranje določenega prostora, ne pa za izvedbo atentatov, kot to trdi Hamas.

Nina Žoher