fbpx

[Video] Toliko sklec boste morali narediti, če želite podreti svetovni rekord

Foto: YouTube

Svet je bogatejši za nov svetovni rekord, in sicer v številu sklec, ki jih lahko človek naredi v eni uri. Avstralec Daniel Scali jih je nedavno naredil neverjetnih 3182 in se tako “lagodno” vpisal v Guinessovo knjigo rekordov. Star rekord je tako premagal kar za 100 sklec. 

To je to, tokrat ti ne bo spodletelo,” je Scali pred monumentalnim izzivom bodril samega sebe. Nato se je lotil dela. Odločil se je, da bo sklece izvajal 12 sekund, nato pa 6 sekund počival. Kriterij za opravljeno skleco je, da je kot v komolcu vsaj 90 stopinj in da se mora pri gibu premikati celotno telo. Kot boste videli v posnetku, mu je na koncu uspelo, a z nemalo težav.

Medtem ko je podiral rekord, se je poleg utrujenosti boril še z bolečino, s katero se sooča že od 12 leta, ko si je zlomil roko. “Možgani pošiljajo napačna sporočila moji roki, zato mi lahko že mehak dotik, gib, veter ali voda povzroči bolečine,” je povedal rekorder.

Lastnik še enega rekorda
Natrenirani Avstralec pa si ne lasti samo enega rekorda. Pred osvojitvijo tega rekorda je osvojil tudi rekord v najdaljšem “planku”, vaji, v kateri je vadeči v opori na podlahteh in prstih, to oporo pa mora zadrževati brez premikanja. V tem položaju je zdržal neverjetnih 9 ur in pol. Za kako monumentalen podvig gre, vedo vsi, ki so vajo kadar koli poskusili.

Andrej Žitnik