fbpx

[Video] Trupla več milijonov na Danskem pobitih nork s sumom na covid-19 začela prihajati na površje!

Trupla pobitih nork na Danskem (foto: EPA)

Danska nacionalna televizija je razkrila posnetke, ki prikazujejo mrtve norke, ki lezejo na površje. Na Danskem so pobili na milijone nork – gre za vrsto močvirske podlasice – zaradi strahu, da bi prenašale covid-21 v času, ko se ravno dela na cepivu za covid-19. Policija je pojasnila, da naj bi šlo za naravni fenomen.

“Mrtve norke vstajajo iz grobov, da bi se maščevale,” so v šali zapisali pri National Belingske v odziv na poročanje danske nacionalne televizije, da so začela trupla med 15 in 17 milijonov pobitih nork prihajati na površje.

Danska policija je po poročanju RT povedala, da gre za naravni fenomen. Norke so zakopali samo en meter globoko. Slabe vremenske razmere in drugi naravni procesi pa naj bi poskrbeli, da so kadavri mrtvih živali prišli na površje.

Naravni proces

“Plini, ki se sproščajo med razgradnjo, povzročajo da telo nabrekne, in v najslabšem primeru ga to potisne na površje,” je pojasnil tiskovni predstavnik danske policije Thomas Kristensen.

Trupla pobitih nork na Danskem (foto: EPA)

Kristensen je ob tem razkril, da je novica o truplih nork, ki so prišla na površje v ponedeljek, 24. novembra 2020, zgolj najnovejši primer. Pred tem so se že ukvarjali s tem problemom. Oblasti naj bi skušale rešiti ta problem z zakopavanjem mrtvih živali zgolj en meter pod zemljo, kar pa se je izkazalo za nezadostno. Po novem bodo trupla zakopali 2,5 metra pod zemljo.

Danske oblasti so odredile množični zakol nork, ki jih vzgajajo na farmah za krzno, potem, ko so pri živalski vrsti odkrili mutacijo koronavirusa. Šlo naj bi za covid-21. Danska premierka Mette Frederiksen je kasneje priznala, da vlada ni imela pooblastil za izdajo takega ukaza, za kar se je opravičila.

Ivan Šokić