fbpx

[Video] Umrl je Kirk Douglas

Kirk Douglas, rojen kot Issur Danielovitch Demsky, s svojo ženo Anne Buydens, s katero je bil poročen vse od leta 1954. (Foto: epa)

Poslovila se je zlata igralska ikona Hollywooda, Kirk Douglas. Umrl je v svojem 103. letu starosti. S svojimi vlogami v filmih Spartak, 20000 milj pod morjem, Šampion, Steze slave, se je zapisal med nesmrtne igralske legende Hollywooda.

Douglas ni bil nikoli med prejemniki Oskarja, kljub temu, da je bil nominiran v filmih Šampion, Slabi in lepi ter Izgubljeno življenje. Oddolžili so se mu leta 1996, ko so mu podelili Oskarja za življenjsko delo.

Kirk Douglas je bil zelo znan po svojem temperamentnem značaju. V Hollywoodu je bil velikokrat označen za večnega upornika. Znana je zgodba iz snemanja filma Spartak, ko so zamenjali tri režiserje, film pa je dokončal takrat še golobradi režiser Stanley Kubrick. Scena iz filma Spartak, kjer vsi sužnji vzklikajo “Jaz sem Spartak,” se je zapisala med nepozabne scene svetovne filmske zgodovine. Velikan Hollywooda, hvala za vse.

 

Luka Perš