fbpx

[Video] V beneških kanalih čista voda in življenje v njej

Foto: epa

Čeprav novi koronavirus seje strah med ljudmi in povzroča veliko žalostni, pa ima tudi drugo plat. Narava se čisti in velik dokaz za to, kako nespoštljivo se do nje obnašamo ljudje, so tudi zadnje fotografije in posnetki, ki prihajajo iz Benetk. Voda v beneških kanalih je spet čista, v njej pa ribe. Beneški kanali so po mnenju strokovnjakov najbolj čisti vse od nastanka “mesta na vodi”.

V Benetkah velja karantena že od 9. marca, beneške ulice so prazne, ni turistov, ni onesnaževanja. Restavracije in gostilne so zaprte, svoja vrata je zaprlo veliko podjetij, prebivalci se zadržujejo doma.

Prav tako se je ustavil promet na vodi, le tu in tam je moč videti kak policijski ali reševalni čoln, vsa druga plovila so na privezih.

Bomo odslej bolj spoštovali naravo?
Čeprav novi koronavirus seje strah med ljudmi in povzroča veliko žalostni, pa ima tudi drugo plat. Narava se čisti in velik dokaz za to, kako nespoštljivo se do nje obnašamo ljudje, so tudi zadnje fotografije in posnetki, ki prihajajo iz Benetk. Voda v beneških kanalih je spet čista, v njej pa ribe.

Nam bo koronavirus odprl oči? Bomo pričeli spoštovati naravo?

Za upokojence