fbpx

[Video] V Indiji skoteno tele s tremi očesi in štirimi nosnicami razglašeno za božanstvo

V Indiji se je skotila Telica s tremi očesi in štirimi nosnicami. Pobožni hindujci verjamejo, da gre za utelešenje boginje Šiva. (Foto: youtube, posnetek zaslona)

Tele, ki se je prejšnji teden v Indiji skotilo s tremi očesi in štirimi nosnicami, je zadnje dni privabilo množice ljudi, ki se zbirajo, da bi počastili novoskoteno kravo kot “utelešenje Boga”. 

Telica se je skotila 13. januarja kravi v lasti kmeta Hemanta Chandela v vasi Nawagaon Lodhi v zvezni državi Chhattisgarh. Mlada krava ima dodatno oko sredi čela, v nosu pa štiri nosnice. Njen rep naj bi bil videti kot šop las, jezik pa je daljši kot pri običajnih teletih, poroča Breitbart

Kot je zatrdil njen lastnik, naj bi lokalni veterinar potrdil, da je zdrava. Vest o deformacijah novoskotene telice se je kmalu razširila po okolici ter pritegnila na desetine radovednih vaščanov iz Chhattisgarha in preostalih okoliških krajev. Mnogi so preprosto upali, da bodo lahko oči napasli na redki kombinaciji telesnih lastnosti domačega goveda. 

Spet drugi obiskovalci pa so se zbrali, da bi telico po božansko častili kot inkarnacijo božanstva Šiva. Krave v hinduizmu veljajo za svete živali, ki je v Indiji večinska religija. Okoli 80 odstotkov prebivalcev Indije se identificira kot hindujci. Skupno število Indijcev je 1,39 milijarde. Med drugim se kravo tesno povezuje z nekaterimi hindujskimi božanstvi.

Trookemu govedu pobožni hindujci prinašajo darove
Posebej se izpostavlja boginjo Šiva, ki se jo pogosto upodablja s tremi očmi, v skladu z različnimi miti pa tudi z dvema ali štirimi rokami. Znana je tudi kot “gospodarica živine” (živinska gospodarica). Pobožni ljudje so ob tej priložnosti kravi poklonili tudi z darovi. Med njimi so se znašle rože in kokosovi orehi. Tudi kmet je prepričan, da se je v njihovi hiši rodil Vsemogočni.

Domen Mezeg