fbpx

[Video] V zapuščeni meteorološki postaji svoj dom našli severni medvedi

Foto: Dmitrij Koh YouTube

Pred tridesetimi leti so na ruskem otoku  Koljučin, ki leži v Čukotskem morju, zapustili meteorološko postajo in več lesenih hiš. Tedaj si najverjetneje prav nihče ni mislil, da se bo še kdo kdaj naselil v njihove domove.

Vendar so hiše, ki so ostale zapuščene, dobile nove stanovalce. Resda ti prebivalci niso ljudje, ampak severni medvedi, katerih zapuščeni domovi so postali njihov dom in igrišče. Sodeč po fascinantnih fotografijah, ki jih je posnel ruski fotograf Dmitry Koch, je medvedom novi dom zelo všeč.

Poleg severnih medvedov pa so v nekaterih objektih svoje zatočišče našli tudi mroži, skoraj vse pa so naselile nekatere od številnih arktičnih ptic. Čeprav je nekoliko nenavadno gledati divje živali, kako bivajo v poslopjih, ki so jih ustvarile človeške roke, je po drugi strani lepo videti, kako živalim končno koristi nekaj, kar so ustvarili ljudje.

Kochova fotografija severnega medveda na oknu, poimenovana “Počitek na vikendu”, je bila nedavno na natečaju National Geographica razglašena za najboljši posnetek divje živali v človeškem okolju, poroča Index.

Vir: Instagram

Nina Žoher