fbpx

[Video] Vladimir Putin se za povečano spolno moč namaka v kopelih krvi. Zagovorniki pravic živali naravnost zgroženi

Foto: iStock

Vodja Kremlja Vladimir Putin naj bi se večkrat letno namakal v krvnih kopelih, ki bi naj bile koristne ne le za zdravje, temveč bi naj spodbujale tudi moško moč. Zdravilno kri pridobivajo iz jelenjega rogovja. Aktivisti za pravice živali njegovo dejanje obsojajo za “barbarsko” prakso nasilnega odstranjevanja rogovja nedolžnim jelenom.

Ruski mediji poročajo, da naj bi se Vladimir Putin kopal v krvnih kopelih, pridobljenih iz odrezanega rogovja Maralovega jelena z namenom, da okrepi svoje zdravje. Iz poročil lokalnih medijev pa je znana tudi novica, da bi naj bilo pred njegovim lanskim obiskom gorovja Altaj pripravljenega 70 kilogramov rogovja za njegovo “rdečo kopel” iz jelenove krvi. Ta starodavna tradicija je obravnavana kot poganjalec testosterona, ki izboljša zdravje in poveča moško moč. Aktivisti za pravice živali so takšno dejanje obsodili za “barbarsko” prakso, saj brez anestezije jelenom odžagajo še rastoče rogovje v mahu in iz njega izvlečejo kri, ki naj bi bila naravni vir za izboljšanje spolnih učinkov.

Čeprav se zdi nenavadno, pa vendarle Putin ni prvi, ki uporablja takšne kopeli, saj so “krvno kopel” pripravili tudi za nekdanjega predsednika Dimitrija Medvedjevega. Od takrat tudi Putin večkrat letno obišče Altaj za zdravilno seanso. Po poročanju revije Expert se je Putin o maralski krvi posvetoval tudi s strokovnjakom Alexandrom Zuykov. Ena izmed kmetij, ki izvaža rogovje za medicinske namene na Kitajsko, je navedla: “Izvleček iz rdečega jelenovega rogovja deluje kot močan tonik, zlasti še za moško moč. Krepi kosti telesa, mišice, zobe, vid in sluh. Pomaga tudi pri zdravljenju vnetij, pljučnice, astme, bolečin v sklepih, osteoporoze in težav s hrbtenico.” Rogovje jelenov maralov so v ruski literaturi že v 15. stoletju poimenovali kot “rogovje zlata”, in sicer zaradi zmožnosti izboljšanja spolnih učinkov.

Pridobivanje krvi je mučenje živali
Številne zaskrbljujoče fotografije kažejo, kako živali zaprejo v posebne rezalne komore, ki se iz vsake strani zaprejo s stiskalnico, medtem pa spustijo tla, da žival »visi« v suspendirani animaciji. Glava jelenjadi je medtem potisnjena na polico, kot bi bila obsojena na giljotino, kopita pa »pljujejo« po zraku, saj se ne morejo dotikati tal. Opazovalci pravijo, da so živali pri tem početju zbegane in v šoku, njihova očesa pa nabita s strahom.

Pri postopku pridobivanja krvi dva stojita na vrhu hrbta živali, ena oseba drži rogovje, en pa živali mobilizira glavo. Medtem ko en odreže živali rogovje in z nogo pritiska na živalski gobec, drugi preprečujejo, da bi se premikala, dokler postopek ni zaključen.

Irina Novozhilova, predsednica za zaščito živali Vita, zatrjuje, da je ta metoda popolnoma nenormalna. Dodaja še, da so “tovrstne krvne kopeli le manipulacija narave brez smisla in nič drugo kot čisti primer krutega odnosa do živali”. Novozhilijeva ni le zgrožena nad dejanji, pravi tudi, da je čudno, da o tej zadevi razpravljamo šele v 21. stoletju, saj verovanja v učinkovitosti zdravil iz rogovja izhajajo iz starodavnih časov. V srednjeveškem času so ljudje verjeli tudi v kurativne snovi. Spomnimo se zgodb o grofici Bathorz iz Transilvanije, ki je uživala v kopelih iz krvi mladih devic in kralja Jamesa I iz Anglije, ki se je ravno tako kot Putin kopal v kopelih iz živalske krvi.

K. F.