fbpx

[Video] Voditelj Nova24TV skočil z mostu 50m v globino!

Voditelji in novinarji Nove24TV niso drzni in pogumni le pri vodenju oddaj in razkrinkavanju afer, adrenalin jih žene še v marsikaj, morda še v kaj bolj drznega. Čeprav se po navadi voditelj Luka Svetina ne podreja in neredko presliši nasvete, pa je tokrat upošteval celo Šarčev nasvet. Ni se spraševal ali je voda v bazenu in kako topla je, ampak je preprosto skočil. In sicer z bungee jumpingom s Solkanskega mostu.

“Čeprav posnetki niso bili namenjeni za javnost temveč za osebni arhiv jih objavljam zaradi vztrajanja našega direktorja Borisa Tomašiča alias Ne maram butlov, da bi bilo zanimivo, če gledalke in gledalci vidijo, kaj njegovi novinarji počnejo v prostem času”, je dejal Svetina.

Svetina je za rojstnodnevno darilo dobil skok z bungee jumpingom. Pred skokom je moral podpisati, da skače na lastno odgovornost, vpisati je moral podatke, tudi kilažo. “Več kot 48 kil in manj kot 120 brez teže mojega ega” je dejal. Če bi šteli tudi to žal ne bi mogel skočiti, saj bi tehtal krepko čez omejeno kilažo. Ekipa mladih fantov vsakega opremi tudi z varnostno opremo, z manšetami in varnostnim pasom ter in poda vsa natančna navodila za skok.

“Morda so prvi občutki ob pogledu v globino takšni, kot da bi človek skakal v prazen bazen, a brez skrbi, pristanek je veliko bolj varen in predvsem brez posledic. Razen adrenalina v krvi” je še dejal Svetina poln vtisov in novih spominov.

Solkanski most je skoraj 220 metrov dolg železniški ločni most čez Sočo pod Sabotinom. Pne se 36 m nad srednjo gladino reke, z osrednjim lokom s svetlobno odprtino 85 m pa je največji kamniti most na svetu. A če je to ena izmed glavnih znamenitosti Posočja, je za adrenalinske navdušence tako zanimiv sosednji, 55 metrov visok cestni most, kjer že od leta 1993 kot edini v Sloveniji Bungee jumping center ponuja skoke v globino. Seveda na lastno odgovornost.

Anita Gužvič