fbpx

[Video] Za indijskim kaskaderjem, ki se je zavezan z jeklenimi verigami in vrvjo potopil v reko Ganges, se je izgubila vsaka sled!

Foto: Twitter

Indijski kaskader, ki se je spustil v reko Ganges medtem, ko je bil ta zvezan z jeklenimi verigami in vrvjo, je zaradi spodletelega trika še vedno med pogrešanimi. Chanchal Lahiri, znan pod umetniškim imenom Čarovnik Mandrake, je bil spuščen v reko s pomočjo žerjava, vse skupaj pa so spremljali družinski člani, mediji in policija, ki je potop spremljala. Pred izvedbo trika je kaskader dejal: “Če se bom lahko osvobodil bo čarovnija, če pa ne bo prišlo do tragedije.

Ko 40-letniku le ni bilo na spregled, so oblasti sprožile preiskavo. “Še vedno ga iščejo,” je eden izmed družinskih članov povedal za francosko tiskovno agencijo AFP.

Lahiri je pred izvedbo eksperimenta povedal, da je ta na istem mestu pred 21 leti že izvedel podoben trik, ki mu je uspel. “Bil sem znotraj neprebojne steklene škatle, zvezan z verigami in ključavnicami in odvržen z mostu Howrah. Iz škatle sem se osvobodil v 29 sekundah,” je povedal za AFP. Kaskader je ob tem priznal, da se bo tokrat precej težje osvoboditi.

Foto: Twitter

Leta 2013 so ga označili za prevaranta
Ko je Lahiri leta 2013 izvajal trik na reki, so ga po poročanju Daily Maila napadli gledalci, ki so opazili, da je ta zbežal skozi vrata iz zaklenjene kletke, ki so bila jasno vidna. Tedaj je zatrdil, da se bo potopil skoraj 10 metrov globoko v zaklenjeni jekleni kletki iz katere bo pobegnil. Kljub temu, da se je v šestih sekundah res pojavil na gladini, je množica več tisoč navdušencev zatrdila, da lahko zlahka pove, kako je zbežal iz kletke. Množica ga je po osvoboditvi obkrožila in mu med potiskanje z glave potegnila lasuljo.

Foto: Twitter

H. M.