[Video] Zagotovo se vam bodo zarosile oči: Svet je navdušila reakcija dečka, ki prvič v življenju vidi barve!

Jonathan Jones (Foto: GoFundMe)

Svet navdušuje videoposnetek, ki kroži po družbenih omrežjih in prikazuje 12-letnega dečka iz Minnesote, ki se je rodil z barvno slepoto in je s posebnimi očali prvič videl barve. Dečka so preplavila čustva, prek platforme GoFundMe, kjer je njegova mati sprva skušala zbrati denar za sinova očala pa se je že zbralo več tisoč dolarjev, s katerimi bodo do takšnih očal pomagali tudi drugim barvno slepim, ki si nakupa sicer ne bi mogli privoščiti.

Po družbenih omrežjih kroži videoposnetek čustvenih trenutkov, ki jih je doživel 12-letni deček Jonathan Jones iz Minnesote, ko je prvič videl barve. Deček se je namreč rodil z barvno slepoto, ravnatelj njegove šole Scott Hanson, ki je prav tako barvno slep, pa mu je posodil svoja posebna očala, s katerimi lahko vidi barve. Poseben trenutek je posnel njegov starejši brat Ben Jones in videoposnetek delil na družbenem omrežju Twitter.

Ko je deček prvič v življenju zagledal barve, so ga preplavila čustva
Na videoposnetku je vidno, kako deček najprej osuplo sname očala in se zasmeji, preden plane v jok. Za WTTG TV je njegov starejši brat kasneje povedal: “Ne mara kazati čustev, a je bil tako osupel, da se ni mogel zadržati. Je najbolj prisrčen otrok na svetu.”

Na platformi GoFundMe zbrali več tisoč dolarjev, s katerimi bodo pomagali do takšnih očal tudi drugim barvno slepim
Dečkova mati Carole Walter Jones je nato začela kampanjo prek platforme GoFundMe, s katero je skušala zbrati 350 dolarjev za nakup takšnih očal za svojega sina, a zbran znesek je kmalu dosegel 23.093 dolarjev. Kot je sporočila Carole, bodo sredstva darovana “fundaciji, ki kupuje očala za barvno slepe, ki si sami nakupa ne morejo privoščiti.”

Rok Krajnc

 • šmentanamuha

  Tudi jaz sem si morala obrisati solze:)

 • Unikatna

  Ravno včeraj sem to gledala…pa tale ni edini…vsaj videl je, čeravno ne barvno…koliko je takšnih, ki so popolnoma slepi..

  • to_mi_delaj

   nasi volivci na primer

 • xtc

  No pri nas eni vidijo samo rdeče in nobena očala ne zamenjajo tega.

 • Antonius

  Vsi, ki so darovali za Krisa, zagotovo premorejo solzo sreče tudi za barvno slepega dečka/fanta iz Minnesote.
  Mene se je čustvo dotaknilo. Neprecenljivo je Mamo, oba Starša, celo družino videti v barvah.

  • McBobo

   Ja, ta fant je pa čisto čustveno naravno, neobremenjujoče odreagiral. Taki otroci mi dajejo upanje, da za ta svet še ni čisto vse izgubljeno.

 • Olga101

  Bog blagoslovi Ameriko!

 • Nšo-či

  Kje je bila pa ta mati do sedaj?

 • mona lisa

  ¸Lepo.

 • pajot

  Mnogi ne spregledajo. Slovenski volilci,na primer.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!