fbpx

[Video]Ideologija LGBTQ nad Scooby-Dooja: Velma je uradno postala lezbijka

Scooby-Doo (Foto: Printscreen YouTube)

Ideologiji LGBTQ je uspelo uničiti podobo še ene priljubljene risanke. Producenti najnovejše risanke o Scooby-Dooju produkcijske hiše Warner Bros z naslovom “Trick or Treat Scooby-Doo!” so namreč uradno potrdili, da je članica detektivka ekipe Velma Dinkley lezbijka, saj je mogoče videti, kako zelo vznemirjena je nad novim ženskim likom v risanki.

Velma je lik, ki velja za možgane detektivske ekipe. Oblečena je v širok oranžen pulover z ovratnikom, kratko rdeče plisirano krilo, dokolenke, čevlje Mary Jane in par črnih kvadratnih očal, ki jih pogosto izgubi. Oboževalci risanke, podvrženi ideologiji LGBTQ, že leta vztrajajo, da je pegasta Velma, oblečena v jopico, pegasta lezbijka ali kaj podobnega. Kar nekaj je bilo producentov, ki so se zavzemali za to idejo, a vse do danes ni bilo mogoče nazorno videti, da je istospolno usmerjena.

Scooby-Doo (Foto: posnetek zaslona YouTube)

Medtem ko se detektivska ekipa sooči z reševanjem posebne skrivnosti ob dnevu čarovnic, se jim na pomoč pridruži modna oblikovalka Coco Diablo. Gre za lik temnopolte ženske z dolgimi belimi lasmi, ki podobno kot Velma nosi velika očala. Ko Velma Coco prvič zagleda, se ji v znak spolne naklonjenosti zarosijo oči, pordijo lica.

V drugem prizoru je izrazita naklonjenost Velme do Coco vidna iz njenega pogleda, ko se ta dotakne njenega ramena.

Producenti prejšnjih produkcij Scooby-Dooja so želeli na platnu predstaviti lik Velme kot lezbijke. Režiser James Gunnje dejal, da je želel, da bi bila Velma lezbijka, a je studio vse skupaj omilil in izbrisal njegove prvotne opise scenarija, da je bilo videti dvoumno. V nadaljevanju so Velmi celo dali fanta. Tony Cervone, producent serije Scooby-Doo Mystery Incorporated, je prav tako leta 2020 dejal, da je Velmo tudi poskušal predstaviti kot istospolno usmerjeno. Vedno smo načrtovali, da se bo Velma, ko je hodila s Shaggyjem, obnašala nekoliko nenavadno, ker je bilo to razmerje zanjo “napačno”.

Medtem ko so številni novejši producenti, režiserji, pisci in animatorji brez zavor povedali, da so na Velmo vedno gledali kot na lezbijko, pa niti Joe Ruby niti Ken Spears, izvirna ustvarjalca serije iz leta 1969, nista nikoli spregovorila o svojih prvotnih namerah. Tako Ruby kot Spears sta umrla leta 2020.

Foto: posnetek zaslona YouTube

Lik čaka nova preobrazba
Velma je prav tako predvidena za še eno preobrazbo, in sicer naj bi se spremenila v južnoazijski lik, ki bo za HBO predvajan v animiranih serijah za odrasle. Levičarska aktivistka in producentka Mindy Kaling pravi, da ji je vseeno, če ljudi moti, ker bo Velma nenadoma postala Indijka ali Pakistanka. “Če se ljudje zaradi tega jezijo, me ne zanima,” je namreč dejala po poročanju Breitbarta.

Sara Kovač