fbpx

Zdravniki so jima 5x svetovali splav, a sta se starša odločila, da otroka z 2 odstotkoma možganov obdržita: Danes velja za medicinski čudež!

Noah Wall (vir: twitter)

6-letnik velja za medicinski čudež. Zaradi zapletov med nosečnostjo so zdravniki staršem priporočali splav a sta zakonca to idejo zavrnila. Otrok se je rodil z le dvema odstotkoma funkcionalnega možganskega tkiva, ki pa je do tretjega leta starosti že doseglo 80 odstotkov prostorske kapacitete možganov.

6-letni Noah Wall iz Abbeytowna v Angliji se je rodil z zgolj dvema odstotkoma možganov. Zdravniki so v času nosečnosti njegovi mami Shelly, po pisanju Daily Maila, ob večih priložnostih svetovali splav zaradi zapletov, ki so nastali.

Starša sta se odločila, da otroka obdržita. Temu je prispevala tako njuna visoka starost, kot tudi dejstvo, da sta želela fantiču dati možnost življenja, čeprav nista vedela niti ali bo lahko preživel. Danes lahko rečemo, da je bila njuna odločitev in vztrajanje pri življenju edina pravilna.

Posnetki glave Noaha Walla, črno je praznina (vir: twitter)

Znanstveniki se strinjajo, da je Noah medicinski čudež. Njegovi možgani so se po rojstvu začeli lepo razvijati, tako da so pri treh letih starosti posnetki možganov kazali 80 odstotno zapolnjenost. možganske votilne. Zdaj, pri šestih letih zna govoriti. Zaradi ostali medicinskih problemov ima probleme s hojo, a upa, da bo lahko s pomočjo, ki mu jo nudi klinika v Avstraliji, nekega dne tudi tekal in surfal.

Noah s starši v oddaji Good Morning Britain (vir: twitter)

Na omenjeni kliniki malčku nudijo fizioterapijo v kombinaciji s kognitivnim treningom, namenjenem “urjenju možganov”. Starša sta v oddaji Good Morning Britain povedala, da redno pošiljata emaile in božične slike zdravnikom, ki niso verjeli, da bi Noah lahko preživel.

Ivan Šokić