fbpx

Želel je poljubiti ribo, ta pa mu je skočila v usta in ga skoraj ubila

Foto: iStock

Po ribiški tradiciji vsak ribič poljubi svoj prvi ulov. Ravno to je storil tudi 28-letnik, a mu je riba vrste morski list iz rok skočila naravnost v usta. Nato je 14-centimetrskega morskega lista po nesreči pogoltnil, morali so ga celo oživljati.

Moški je 14 centimetrov velik morski list, ki ga je ujel, poljubljal in se veselil velikega ulova, nato pa se mu je izmuznil iz rok in skočil neposredno v njegova usta, poroča BBC. Ob obali Bournemoutha v Angliji je 28-letnik nehal dihati, kmalu za tem pa utrpel zastoj srca.

Člani ribiškega društva, ki so prisostvovali bizarni nesreči, so prijatelju pred prihodom rešilca nudili umetno dihanje. Eden izmed njih je povedal: “Tradicija je, da ribič svoj prvi ulov poljubi. Ko jo je poljubil, mu je skočila v usta in spolzela v grlo.” Na srečo je reševalcem uspelo ribičevo srce ponovno oživeti: “Veseli nas, da bolnik nima trajnih posledic zaradi srčnega zastoja. Dogodek bi se lahko zelo tragično končal.”

Morski list (Foto: iStock)

Škrge so se v požiralniku zataknile, ribo pa je reševalcem uspelo izvleči še pred prihodom v bolnišnico
Eden izmed reševalcev je dejal: “Bilo je jasno, da moramo iz moškega ribo nekako potegniti. Vedeli smo, da drugače poti do bolnišnice ne bo preživel. Zavedal sem se, da imam samo en poskus. Ribo sem z različnimi cevmi in drugimi pripomočki vlekel ven iz njegovega telesa, pri čemer nisem smel izgubiti oprijema ali je spustiti, saj bi tako samo še bolj zdrsnila v notranjost.” Dejal je, da so se škrge morskega lista v ribičevem požiralniku zataknile, a mu je uspelo ribo v enem kosu izvleči.

A. L.