fbpx

Želite v 245 dneh prekrižariti 59 držav? Zainteresiranim to omogočijo za 76 tisoč evrov

Foto: www.vikingcruises.com

Okrog sveta v le 245 dneh? To omogoča križarjenje, ki se prične v angleškem Greenwichu in na poti obišče kar 59 držav. Takšna pot pa žal ne zahteva samo dovolj prostega časa, ampak tudi vsaj 66.990 angleških funtov, kar znaša okrog 75.900 evrov. 

Križarjenje z odhodom iz Greenwicha je načrtovano avgusta prihodnje leto, križarka pa se bo na poti ustavila v kar 113 pristaniščih in 59 državah, ki so locirane na vseh kontinentih sveta, razen na Antarktiki. Luksuzna križarka Viking Sun v lasti Norvežanov z 930 potniki bo najprej naredila postanka na Irskem in Norveškem, preden bo prečkala Atlantik do Grenlandije.

Cena vključuje polet v poslovnem razredu do Londona in vse obroke, ki jih ponujajo restavracije (teh je kar osem). Križarjenje, ki bo potnikom omogočilo razmislek, bo nudilo zabavo v obliki nastopov klasičnih glasbenikov, predavanj s področja zgodovine in umetnosti, možna pa bo tudi udeležba kuharskih tečajev.

Na voljo je tudi obisk snežene votline
Potnikom bo ob postankih omogočen privilegiran dostop do številnih destinacij, ki velikokrat ostanejo skrite večini ljudi. Prav tako pa bodo lahko zaplavali v dveh bazenih in se odpravili v termalni spa s sneženo votlino, kjer padajo snežinke. V primeru, da se potnik odloči za nakup najcenejše vstopnice v višini  66.990 angleških funtov (75.900 evrov), za par to znaša najmanj 133.980 funtov (okrog 151.800 evrov). Za največjo kabino na križarki je potrebno odšteti vrtoglavih 194.390 angleških funtov (okrog 220.367 evrov) na osebo.

Foto: www.vikingcruises.com

Foto: www.vikingcruises.com

Foto: www.vikingcruises.com

Pot se konča s prehodom skozi Sueški kanal do Sredozemlja, kjer bo križarka na poti mimo Španije in Portugalske prispela nazaj v Veliko Britanijo. Glede osem mesecev trajajočega potovanja je predsednik uprave Vikinga Torstein Hagen povedal, da bo svetovno križarjenje gostom ponudila redko priložnost, da enkrat spakirajo prtljago in si ogledajo na ducate najboljši destinacij na Zemlji.

N. Ž.