fbpx

[Video] Zgodba Slovenca o uresničitvi brunarice iz sanj postala hit socialnih omrežij

Nik Rijavec in njegova brunarica (Foto: HeyTV)

Nik Rijavec, ki je že leta nazaj kot kolesarski navdušenec pričel z objavljanjem svojih videoposnetkov na YouTubu, kasneje pa je njegova prepoznavnost zrasla, ko se je odločil, da zgradi in dokumentira izgradnjo “mini” kolesarskega parka, v katerega je vložil več kot 5 tisoč ur. Po tem projektu se je oktobra 2018 odločil, da zbere pogum in uresniči svoje otroške sanje, in sicer – da si zgradi svojo lastno brunarico.

O gradnji svoje brunarice je Nik Rijavec sanjal že kot otrok, pogum za samo dejanje pa je zbral oktobra leta 2018 in se projekta tudi lotil. Pred tem je že sam zgradil svojo hiško na drevesu, vendar je bila želja po večjem projektu še vedno prisotna.

Gradnje brunarice se je lotil sam, pričel pa je čisto od začetka na tradicionalen način – s sečnjo dreves na lastnem posestvu, pri tem pa je vse od prve ure tudi dokumentiral z “video dnevnikom”, saj je na tak način želel z ljudmi deliti svoje napake, izkušnje, znanje, skratka vzpone in padce. Nik je v svojem prvem videu povedal, da nima nobenega načrta za gradnjo, edino, iz česar je izhajal, je njegova vizija in slika brunarice v svojih mislih, tudi pomanjkanje znanja o gradnji ga ni skrbelo, saj je bil mnenja, da se bo sproti naučil vsega, kar bo potrebno. Brunarico si je zamislil iz popolnoma naravnih materialov, iz lesa, saj meni, da je les najbolj naravni material, ki od svojega začetka do konca ostane del narave.

“Od začetka do zdaj sem prehodil dolgo pot, delal v vseh vremenskih razmerah, videl veliko neverjetnih sončnih vzhodov in premagal veliko ovir, da imam zdaj tako brunarico, kot je danes,” je pod enega od svojih videoposnetkov zapisal Nik Rijavec.

Z gradnjo po treh letih še ni končal, vendar je v krajšem videoposnetku združil tri leta svojega dela s produciranjem več kot 50 ur videoposnetkov. Nik Rijavec ima na svojem Youtubu skoraj 500 tisoč naročnikov, njegovi videi pa dosegajo po nekaj milijonov ogledov. Med njegovimi gledalci so ljudje iz celega sveta, ki ga jemljejo kot navdih, prav tako pa s svojim delom dokazuje, da je pot tam, kjer je volja, in da človek za uresničitev sanj resnično potrebuje samo vizijo.

Tanja Brkić