fbpx

Zgodil se je redek medicinski pojav: Nadomestna mama zanosila medtem, ko je že bila noseča

Starša nepričakovanega dojenčka (vir: twitter)

Nadomestna mati, ki je bila noseča z otrokom kitajskega para, je med nosečnostjo zanosila še z očetom svojih dveh otrok. Nadvse redek medicinski pojav se imenuje superfetacija.

Jessica Allen je sprva mislila, da nosi dvojčka, saj je ultrazvok pokazal dva dojenčka v njeni maternici. Domnevala je, da se je presajeni zarodek znotraj nje razdelil, zaradi česar sta nastala dva dojenčka, ki sta prišla na svet s carskim rezom.

Po rojstvu dvojčkov ni nikoli videla, a se je po poročanju Inside Edition en mesec po rojstvu otrok oglasil kitajski par, ki je zaradi razlike v pigmentu malčkov opravil analizo DNK. Ta je pokazala, da je Allenova tudi biološka mati enega od otrok.

Drugi otrok je bil tri tedne mlajši
Eden od dojenčkov je bil svetlejši, drugi temnejši, za kitajski par to ni imelo smisla. Po drugi strani pa je oče otrok Allenove črn. “Res smo živeli in imeli radi življenje,” je povedal Wardell Jasper, oče preostalih dveh sinov z Allenovo. 30 tisoč dolarjev, kolikor je družina prejela za nadomestno materinstvo, je bistveno razbremenilo gospodinjstvo.

Vseeno sta se starša morala še cel mesec boriti za skrbništvo nad fantkom, ki sta ga poimenovala Malachi. Ugotovili so, da otroka tudi nista bila enako stara, Malachi naj bi bil po ugotovitvah zdravnikov tri tedne mlajši. Pojav, do katerega je prišlo, se imenuje superfetacija. Je redek fenomen, ko ima ženska ovulacijo tudi po zanositvi.

Ivan Šokić