fbpx

Zlati košarkarji bodo dobili zlati red za zasluge

Slavje Slovenije na EP 2017. (Foto: STA)

Slovenski košarkarji, ki so lani septembra osvojili zlato medaljo na evropskem prvenstvu v Turčiji, bodo danes iz rok predsednika države Boruta Pahorja prejeli zlati red za zasluge. Kot je v obrazložitvi zapisano, za izjemen športni dosežek, uveljavljanje Slovenije na svetovnem športnem prizorišču, krepitev nacionalnega ponosa ter navdih ljudem.

Nepremagljivo moštvo so sestavljali Goran Dragić, Luka Dončić, Anthony Randolph, Gašper Vidmar, Klemen Prepelič, Jaka Blažič, Edo Murić, Saša Zagorac, Žiga Dimec, Matic Rebec, Vlatko Čančar in Aleksej Nikolić.

(Foto: Twitter/@kzs_si)

“Naši igralci so izžarevali energijo, moč, samozavest in odločenost. Mi, Slovenci! je v času prvenstva odmevalo po celotnem košarkarskem svetu. Evropska zlata medalja ima za slovensko košarko sijaj zmage, kakršne doslej še ni bilo. Njeno žlahtnost dodatno plemeniti dejstvo, da je bilo evropsko zlato tudi prva slovenska medalja v članski konkurenci. Ob tem sta se kapetan Goran Dragić in Luka Dončić uvrstila v najboljšo peterko prvenstva, Goran Dragić pa je postal tudi najkoristnejši igralec,” je še zapisano v obrazložitvi Urada predsednika RS.

(Foto: www.fiba.basketball)

Foto: Facebook.

Foto: epa

Podelitev državnih odlikovanj bo potekala v sklopu dneva odprtih vrat, ki ga urad pripravlja ob dnevu državnosti. Slovesnost bo potekala pred Predsedniško palačo na Erjavčevi 17 in bo odprta za javnost. Kot običajno ob državnem prazniku, bo pred poslopjem tudi častna straža garde Slovenske vojske.

D. Č.